Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filip50 - помощник
Колеги луничките 20-35 и 50вата за осветление с какъв ток работят променлив или постоянен.Напрежението е ясно 12в.
piron45 - майстор
Може и на променлив и на постоянен, но най добре си вземи диодни. Ще смъкнеш консумацията.
filip50 - помощник
piron45 написа:
Може и на променлив и на постоянен, но най добре си вземи диодни. Ще смъкнеш консумацията.
благодаря колега но трансформатора който я захранва с какво изходно напрежение работи променливо или постоянно.изв аматьор съм.
kuger - майстор
Траф работи само и единствено на променливо напрежение.
filip50 - помощник
kuger написа:
Траф работи само и единствено на променливо напрежение.
благодаря но има ли изправителен блок за изправяне на тока
интересува ме изходното напрежение и ток
tysonlkr - специалист
Отговорът на така зададения от теб въпрос е само един :arrow: може да има, но може и да няма.
Как можем да познаем, като ти не даваш никакви данни за въпросното устройство :?

Най-добре изплюй камъчето и сподели какво точно искаш да направиш :wink:
fox_vt - майстор
Ако трафа е обикновен-това се познава по теглото по тежък е,променливо напрежение.Ако е импулсен доста по малък и лек изходното напрежение е постоянно.За халогенната луничка е без значение дали променлив или прав както и за повечето диодни такива.
shadow__01 - майстор
Масова практика е да се ползват така наречените електронни трансформатори. По-малки и леки са и лесно се побират над гипсокартона. Горят от прегряване, както и луничките и затова ти препоръчват светодиодни лунички.
Най-добре си е ламелен обикновен траф, но за него трябва да се предвиди място и здраво закрепване, заради теглото и размера му.

Тема "лунички за осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: