• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Това което искам да направя/постигна е да измервам количеството израсходван ток от определен разклонител на който са включени няколко електрони уреда, може ли да стане това и как?

Благодаря!
fu4ko - специалист
С ватметър влючен в контакта и разклонитела във ватметъра.
ivanovbg - майстор
Количеството изразходван ток се мери с електромер.
LazarGanev - "Велик майстор"
Електромера мери енергия, ватметъра мери мощност, силата на тока се мери с ампермер, но в крайна сметка само можем да гадаем точно коя величина иска да измери Дивачетооо
kozl - майстор
Да ама новите електромери станаха 3в1. МерАт ток (ампери), напрежение (волтове) и отчитат време. И по нЕкаква неясна формула калкулират ел.енергия, която по принцип е E=U*I*cos(fi)*t. Калкулациите се извършват през определен период време , а резултатите се трупат в паметта (брояча) на енергия.
Подобни устройства са налични в търговската мрежа, които могат да се включват в контакт. Интересно дали тези устройства отчитат ъгъла на фазово изместване м-у напрежение и ток :?
fu4ko написа:
С ватметър влючен в контакта и разклонитела във ватметъра.
мисля си, че Фучко това има предвид.
fu4ko - специалист
Сега като препрочетох въпроса,най вероятно Лазар е прав за електромер.
lecki - специалист
Лазаре, ти да не си еладжия - таен агент пак ги утрепа.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, това което съм казал се учи в основното образование, пък аз съм учил електротехника и в Механото, и в Техническия, пък и постоянно ми се налага да я практикувам в монтажната и сервизната дейност. Не се смятам за специалист, де :wink:
VLADO66 - майстор
Някой да ми предложи монофазен електромер/за контролен/ за ДИН шина,горе долу читав.Гледах на Шнайдер,ама цената е :rolleyes:
  • 1
  • 2

Тема "Измерване на израсходения ток?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: