Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте колеги- съфорумници,

:?: имам следния въпрос:
Би ли могло да се подмени на готварска печка Раховец, едната чугунена плоча с бързонагряваща керамична такава?
Видях в нета че се предлагат керамични плочи но са без покритието от горе, мисля че е стъклено ?!?
http://apogee99.com/index.php?main_page ... c13eeacc61

Моля за вашите мнения.

Благодаря ви предварително.
hidrazin - майстор
Не. Това са резервни нагреватели за керамични плотове и се монтират ПОД керамично стъкло. Няма от къде да вземеш такова кръгло за да го сложиш отгоре.
:partyman:
PCL82 - майстор
Но можеш да сложиш бързонагряваща (с червена точка) чугунена плоча от западна печка. Диаметрите са стандартни. Тя ще е с три нагревателя за седемтактов ключ, но ти можеш да я свържеш към петтактовия или да преработиш печката със седемтактов.
PCL82 написа:
Но можеш да сложиш бързонагряваща (с червена точка) чугунена плоча от западна печка. Диаметрите са стандартни. Тя ще е с три нагревателя за седемтактов ключ, но ти можеш да я свържеш към петтактовия или да преработиш печката със седемтактов.
Благодаря колега,

много добра идея. Не бях чувал че има такива плочи.
Сега ще потърся информация до колко са бързонагряващи.

Поздрави
hidrazin - майстор
Това е доста по-добър вариант.
:partyman:
kam34 - специалист
Втори вариант да сложиш на печката плот за вграждане с два керамични котлона. Слагал съм такъв двоен газов плот на мястото на газовите котлони на печка Огняна 3А на майка ми. Печката стана с два чугунени котлона в ляво и газов плот Zanusi в дясно :shock: . Може да видиш вътрешния размер на плотовете за вграждане и колко да изрежеш отгоре раховеца. При мен старите газови котлони бяха в нещо като сваляемо корито и в отвора си влезна новия плот точно.

Тема "замяна на чугунена плоча с керамична ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: