Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
laary - специалист
Здравейте, трябва ми контактор (максимална безшумен и компактен-това е единственото условие) да управлява 1kW нагревател! Въпросът ми е откъде да го закупя?
Благодаря за всеки отговор! =D>
MIRO_073 - майстор
laary написа:
Здравейте, трябва ми контактор (максимална безшумен и компактен-това е единственото условие) да управлява 1kW нагревател! Въпросът ми е откъде да го закупя?
А работно напрежение, напрежение на бобината, АC,DC???
laary - специалист
А работно напрежение, напрежение на бобината, АC,DC???[/quote]
Работното напрежение на бобината,може да го направя и AC и DC мисля,че това не е определящо
VLADO66 - майстор
Що трябва да го правиш като има SSR релета с всякакъв/прав и крив/оперативен ток а също и напрежение :?
MIRO_073 - майстор
laary написа:
А работно напрежение, напрежение на бобината, АC,DC???
Работното напрежение на бобината,може да го направя и AC и DC мисля,че това не е определящо[/quote]

То работното напрежение и напрежение на бобината не са еднакви неща. Ти нито едното не казваш, а питаш.
Johny - майстор
laary написа:
Мога да ти подаря токова реле заедно с цокъла - теоретично 2.2 кW на контактна група, но най безшумното е електронното, Използвай някоя схема със симистор.

Прикачен файл

r123aus.jpg
r123aus.jpg (29.66 KиБ) Видяна 1681 пъти
vk - специалист
Кажи къде ще го монтираш - в ел.табло, в някакъв нагревателен уред, на някаква платка ?
SSR (Solid state relay) реле е най-добре, но според вида му трябва да се види къде ще се поставя.
laary - специалист
vk написа:
Кажи къде ще го монтираш - в ел.табло, в някакъв нагревателен уред, на някаква платка ?
SSR (Solid state relay) реле е най-добре, но според вида му трябва да се види къде ще се поставя.
Здравейте вече се изясниха търсените параметри.Наистина първоначално зададеният от мен въпрос бе доста неясен,затова се извинявам най-искрено.Та какво всъщност ми трябва:
- от 9 до 14 волта на бобината
- 220 волта на контактите 1 киловат може и повече да издържат по-добре
- 2 NO и 2 NC контакта
- минимум шум
- монтажа бях го замислил на платка,но не е задължително
Аз намерих тава http://vikiwat.com/product/18951/elektr ... x-38f.html дали ще стане или трябва да си търся контактор?
Благодаря за всяка насока откъде да си закупя!
VLADO66 - майстор
Ами поръчай си го-това е релето.При превключването се чува леко цъкане.

Тема "Контактор 1kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: