Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vsterev - специалист
Предстои да си правя ел. инсталацията на една вила около 100 кв.м. в село около Сливница. За момента е необходимо да се направи разводката, да се положат кутиите, да се вкопае и опъне кабела, да се изкара до изводите, където ще бъдат монтирани контактите и ключовете на осветлениетпо. Искам да се ориентирам в цените, каква е практиката на метер, на точка ?!
hidrazin - майстор
Кой като те набара. Едва ли тук някой ще ти даде цени.
:partyman:
galin56 - специалист
Хм, най-точно може да ти го каже този който ще го прави. Най-честно според мен е да си платиш общата дължина на кабелите, дължината на линейните метри къртене, ако има такова, и после на точка, като точка е всичко - кутия, контакт, лампа и т.н. Но пак си зависи какъв ще ви е пазара с електротехниците.
vk - специалист
Ето тук има тема за цените на електричарските услуги
viewtopic.php?f=11&t=13489
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Кой като те набара. Едва ли тук някой ще ти даде цени.
:partyman:
Цената е спрямо региона, въпроса какво ще предложат и какво ще излезе - :-D
thinkpad - майстор
Оуу..София...Смятай, че са ти отрязали главата... :lol: (жалко, че не живея в селото до Сливница) :lol:
nikolson - майстор
thinkpad написа:
Оуу..София...Смятай, че са ти отрязали главата... :lol: (жалко, че не живея в селото до Сливница) :lol:
На село няма да излезе (много) по-евтино. Транспортните разходи по доставка на материалите, обикновено "дооправят" нещата.
thinkpad - майстор
nikolson написа:
На село няма да излезе (много) по-евтино. Транспортните разходи по доставка на материалите, обикновено "дооправят" нещата.
Не съм казал, че е по-евтино, а че ако бях там, можех аз да се облажа! :lol:
vsterev - специалист
thinkpad написа:
nikolson написа:
Не съм казал, че е по-евтино, а че ако бях там, можех аз да се облажа! :lol:
Аз не мога да разбера нещо - единия ми обеснява видиш ли за разлика в транспортните разходи по доставка на материалите (все едно тирове ще я правят, а те материалите се събират багажника на едно комби), друг ми обеснява, че не може да се облаже, защото видиш ли бил далече - вие тука за мезе ли ме взехте или за червения кръст ? Благодаря на колегата,който ми писа на лично!
8180 - майстор
vsterev написа:
вие тука за мезе ли ме взехте или за червения кръст ?
Твое право е да си отговориш сам и нататък - според усещанията и нагласите си. :?

Тема "ел. инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: