• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gandalf_hsr - специалист
Здравейте правя си инкубаторче и реших вместо да въртя яйцата на ръка да му монтирам ел.моторче.Намерих моторче на 12в,цикличен таймер на 12в,и траф на 12в.Въпроса ми е как да свържа всичко заедно.Частите са следните:
Изображение
Изображение
Цикличният таймер е Изображение
и как да го свържа по схемата
Изображение
Към трафа да свържа тока 220в към цифри 1 и 2 а след това от кой цифри да взема ток за реле времето.Другият въпрос ми е от трафа тока отива в реле времето в цифри 2 и 7 (или бъркам),после свързвам моторчеот с цифрите 4 и 5 на реле времето.
Зная че работенето с ток е за клалифицирани хора но ми искат повече пари за свързването отколкото струват частите.Благодаря за отделеното време.
2v6 - майстор
gandalf_hsr написа:
Здравейте правя си инкубаторче и реших вместо да въртя яйцата на ръка да му монтирам ел.моторче.Намерих моторче на 12в,цикличен таймер на 12в,и траф на 12в.Въпроса ми е как да свържа всичко заедно.Частите са следните:
Изображение
Изображение
Цикличният таймер е Изображение
и как да го свържа по схемата
Изображение
Към трафа да свържа тока 220в към цифри 1 и 2 а след това от кой цифри да взема ток за реле времето.Другият въпрос ми е от трафа тока отива в реле времето в цифри 2 и 7 (или бъркам),после свързвам моторчеот с цифрите 4 и 5 на реле времето.
Зная че работенето с ток е за клалифицирани хора но ми искат повече пари за свързването отколкото струват частите.Благодаря за отделеното време.
Първо вържи трансформаторчето директно към 220VAC към клеми 1-2.
Ако не гръмне пробвай моторчето на кои клеми ще работи.

На това реле за време е отбелязано "DC" и "12V". "DC" означава "прав ток" и е възможно релето да не работи със захранване от трансформатор (от него излиза променливо напрежение и ток), а може и да се повреди.

За инкубатор е най-добре да се ползва захранване от акумулатор със зареждане на 13.2-13.8V.
lyubohar - майстор
Тази задача има неизвестни.
Как разбра,че 220V трябва да свържеш на изводи 1и 2 на трансформатора?
Освен ако си го извадил лично и да си си отбелязал.Ако не си трябва да се измери с омметър.
И след това с вотметър вторичните намотки.
Таймера ти е за прав ток.
Може да си купиш един таймер,който се включва в контакта и след него трансформатора и моторчето.
gandalf_hsr - специалист
Значи реле времето немога да го ползвам с трансформатора така ли да разбирам.За свързването на трансформатора предполагам че е се свързва с клеми 1 и 2 защото от другата страна са 5 извода и ми е по логично да се свързва с изводите 1 и 2.Вече е купено релето време и ще ми свърши работа не ми се дават пари за друго.Как мога да свържа и да ползвам даденото реле време с даденият ел.мотор.Ел.мотора ми може ли да работи на прав ток като реле времето.Ако вместо траф реле времето свържа с подобен адаптер и след това моторчето ще стане ли нещо.Изображение
gandalf_hsr - специалист
Трябва ми моторчето да работи поне на всеки час по една минута за да може да завърти яйцата на 180 градуса.След час моторчето връща скарата на изходна позиция (пак завърта яйцата на 180 градуса) и така до почти до излюпването на яйцата(последните три дни не се въртят).
hidrazin - майстор
gandalf_hsr написа:
...Ел.мотора ми може ли да работи на прав ток като реле времето....
Не.
:partyman:
ivanovbg - майстор
Става с посочените части като добавиш и адаптерчето като го вържеш на 2 и 7 с посочения поляритет. Трансформатора и моторчето вържи по тази схема и си готов.

Прикачен файл

kkk.JPG
kkk.JPG (42.04 KиБ) Видяна 4027 пъти
shadow__01 - майстор
2v6 написа:
На това реле за време е отбелязано "DC" и "12V".
Аз не виждам да е отбелязано "12V". Само "DC" е отбелязано с червено кръгче.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Аз не виждам да е отбелязано "12V". Само "DC" е отбелязано с червено кръгче.
Ако погледнеш внимателно края на реда, там има и отбелязано с червено в квадратчето за 12 волта. Едва си личи на размазаната снимка. Трябват здрави очила или въображение. :-D
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Трябват здрави очила или въображение. :-D :partyman:
Сигурно защото имам астигматизъм и толкова ситно и размазано не го виждам.
Иначе автора ако може да си сглоби един грец с филтър и стабилизатор 7812 на малка платка запоена за изводите на трансформатора ще стане работата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как да свържа 12v траф към ел.моторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: