Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil - специалист
Колеги,на 2-3 пъти вече ми се случва един проблем и днес си поиграх с пералнята за да видя какво става.Значи първоначално като вкара малко вода пуска съвсем за кратко помпата/сигурно по програма си е така,не знам с каква цел/ но проблема е че след като се спре помпата водата продължава да тече от изходящия маркуч.Получава се нещо като ефекта на скачените съдове тоест както да източваш бензин с маркуч от резервоар :lol: /това става според мен/ но факт е че водата си продължава да изтича а пералнята се опитва да се напълни и така с часове.Първия път е хванах как след 4 часа все още беше в началото опитвайки се да се напълни с необходимата вода :rolleyes: .Отворих е и не виждам никакъв клапан за извеждането на водата а само помпата е на изхода а тя е само с 2 жила.Според мен няма клапан а изтичането се спира от издигането на маркуча което е фиксирано със скоба и моя е закачен на нея.Някой има ли идея защо се случва това :? .Пералнята е индезит сравнително нов модел с електронен програматор /ако има значение/
Чаро - Акълия
Спази ли задължителното условие при монтаж на пералня - маркуча за мръсната вода да се вдигне на (по спомен 60см от пода) определена височина преди да се заусти в канала?
evil - специалист
издигането е фиксирано с монтирана скоба на гърба на пералнята на която маркуча трябва да е закачен и той е закачен на нея.....така си е работила 2 години без проблем
c5pro - специалист
evil написа:
Колеги,на 2-3 пъти вече ми се случва един проблем и днес си поиграх с пералнята за да видя какво става.Значи първоначално като вкара малко вода пуска съвсем за кратко помпата/сигурно по програма си е така,не знам с каква цел/ но проблема е че след като се спре помпата водата продължава да тече от изходящия маркуч.Получава се нещо като ефекта на скачените съдове тоест както да източваш бензин с маркуч от резервоар :lol: /това става според мен/ но факт е че водата си продължава да изтича а пералнята се опитва да се напълни и така с часове.Първия път е хванах как след 4 часа все още беше в началото опитвайки се да се напълни с необходимата вода :rolleyes: .Отворих е и не виждам никакъв клапан за извеждането на водата а само помпата е на изхода а тя е само с 2 жила.Според мен няма клапан а изтичането се спира от издигането на маркуча което е фиксирано със скоба и моя е закачен на нея.Някой има ли идея защо се случва това :? .Пералнята е индезит сравнително нов модел с електронен програматор /ако има значение/

Задаваш риторичен въпрос.Сам си си отговорил "ефекта на скачените съдове".Нагласи си маркуча за мръсната вода след закачане на скобата директно да влиза в канализацията.Ако маркуча ти върви хоризонтално се получава скачен съд.Водата не може да се изтича.
dancherry - напреднал
При мен беше така, но бях удължил изходящия маркуч. Проблема се реши като повдигнах малко края на маркуча.
hladnia - специалист
evil написа:
Колеги,на 2-3 пъти вече ми се случва един проблем .
Значи първоначално като вкара малко вода пуска съвсем за кратко помпата
но проблема е че след като се спре помпата водата продължава да тече от изходящия маркуч.
Получава се нещо като ефекта на скачените съдове тоест както да източваш бензин с маркуч от резервоар
Първия път е хванах как след 4 часа все още беше в началото опитвайки се да се напълни с необходимата вода
Този проблем е за всички модели пералня ,когато края на маркуча е по ниско от половината на барабана (люка).
Повечето от клиентите се учудват защо не винаги се получава ефекта .
Обяснението е че когато мръсната вода не е завършила източването поради слаб дебит(запушване на филтър ако има,утайки мъхове,парчета втвърдена некачествена прах за пране идр.)
и започне наливане на чистата вода ще продължи до спирането .
root666 - специалист
Може ли някой да пусне една схема каква точно трябва да е денивелацията на маркуча, защото откакто удължих маркуча на 3 метра, и аз имам същия проблем. Пералнята отиде в коридора, а извода за канализацията е в кухненския бокс на 30 см от пода.
ditronix - специалист
Краят на маркуча трябва да е над нивото на водата в барабана! И проблемът се решава.Иначе става много сложно....
root666 - специалист
Края на маркуча е на фиксирано ниво - на нивото на сифона. Други предложения?
John - специалист
Не е необходимо ,края на маркуча да е по-високо.Достатъчно е да направиш един "ес" с върха нагоре.Това ще попречи на водата да се връща/или излиза постоянно.

Тема "Размисли около една пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: