Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
xelax - напреднал
Здравейте! Имам един винтоверт "Black and Decker", чиято батерия вече не държи дълго. Може ли винтовертът да се свърже директно към зарядното без батерия?
Пробвах с два проводника, но единствено светва червената лампичка.
Качвам снимка и на разглобеното зарядно отвътре, ако може да ме упътите кое как да се направи.

Прикачен файл

300520132862.jpg

Прикачен файл

250520132432.jpg
tysonlkr - специалист
Няма да стане както си го замислил [-X
Това е все едно да опиташ да запалиш автомобила само със зарядното за акумулатор. Доста неща си пропуснал да се информираш преди да експериментираш :wink:

При работа винтоверта черпи много по голям ток от този който зарядното може да осигури. Затова ти "светва червената лампичка". Също така и кабелите които си предвидил са доста тънички, поне тези които се виждат на снимката.
fox_vt - майстор
Не може,има тема тук как може да се направи да работи без батерия,не мъчи зарядното че ще го изгориш.
kosata - специалист
Трябва ти захранване което да ти осигурява по-голям ток ,поне 5-6 ампера ,ако не и повече!
hidrazin - майстор
kosata написа:
Трябва ти захранване което да ти осигурява по-голям ток ,поне 5-6 ампера ,ако не и повече!
По-скоро 15-16 ампера.
:partyman:
gtn
Аз направих на дядо ми токоизправител за неговия винтоверт (скил 14.4V). Използвах старо компютърно захранване ATX което го модифицирах малко за да вдигна напрежението на около 15.5V. Тъй като свързващия кабел е дълъг около 5м, добавих още един тънък проводник за обратната връзка по напрежение, чрез която интегралната схема в захранването стабилизира изхода. По този начин се получава доста стабилно изходно напрежение - от 15.5 пада до около 15 при 20А. А такъв ток наистина се получава в момента на затягане на винтовете в алуминия (около 1-2 секунди)(той се занимава с алуминиева и PVC дограма). През останалото време харчи в пъти по-малко ток - около 2-3 ампера по спомен. Излиза сравнително евтино решение. Ако използвания винтовер е за по-ниско напрежение, няма даже нужда да се модифицира ATX захранването. Иначе в нета има много схеми как точно става, лошото е че всички са ориентировъчни, тъй като захранвания има най-различни.
Поздрави
vk - специалист
А това няма ли да стане - 12 Волта, 15 ампера. Или на долната картинка е още по яко.
От щайнбергер е картинката
Изображение
Изображение
Последна промяна от vk на нед юни 02, 2013 10:40 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Не си казал колко волтов ти е винтоверта.
:partyman:
velas - специалист
А някакво решение (евтино,резервно) за винтоверт на 18V? :roll:

Тема "Свързване на винтоверт директно към зарядно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: