Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Проблемът е следният.Има хол с кухненски кът.В хола има осветление на два кръга ,
а в кухнята един.В хола слагам два трафа (150в) и по 4 лунички на траф (35в).и в кухнята същата работа - един траф с 4 лунички.
В хола се управляват всичките 8 с един димер и в кухнята 4 с един.Трите трафа са поставени в началото на редицата от 4 лампи.
Разстоянието от трафа до последната четвърта луничка е около 3,5м.Когато се цъкнат ламите в хола проблем няма никакъв,но когато
се цикнат и в кухнята ,всички започват да трепкат.Това става само когато димерите не са на сто процента.
Когато са увеличени докраи си светят идеално.Когато се намалят почти на минимум ,започват да трепкат и всяка следваща свети по слабо
В кухнята също е така, без да са запалени в хола.Инсталацията е направена с 1,5 м/2 кабел.На трафовете и димерите съм им сменял местата,
но ситуацията не се променя.Димерите са от 75 до 750 в.Трафовете ли са за смяна или разстоянието от трафа до последната луничка е голямо???
fox_vt - майстор
Трафовете електронни ли са ако да си сложи обикновенни по тежки са но нямат трошене буквално.Една камара години съм с такъв и нема умиране.
kireto1 - специалист
Електронни са.Отворите за луничките са малки за обикновенни.
fox_vt - майстор
Първо виж дали трафовете ти поддържат димиране.Ако да то за тях ти трябва специален димер.
kireto1 - специалист
Смених димера на кухнята с друга марка ( по евтин 10 лв.) и проблема се реши.
fox_vt - майстор
Това разбива правилото по скъпото е най добро :lol:
kireto1 - специалист
Когато ми ги предложиха в железарията ,си казах -кой знай какъв боклук са за 10 лв. хубавите почват от 20 ...И си взех "хубави"
След като ми направиха проблема,отидох пак в железарията (защото там мога да връщам стока) и взех един за проба - и си остана в тавана
MamaMy - майстор
kireto1 написа:
Смених димера на кухнята с друга марка ( по евтин 10 лв.) и проблема се реши.
kireto1 написа:
Когато ми ги предложиха в железарията ,си казах -кой знай какъв боклук са за 10 лв. хубавите почват от 20 ...И си взех "хубави"
След като ми направиха проблема,отидох пак в железарията (защото там мога да връщам стока) и взех един за проба - и си остана в тавана
Явно говориш за трансформатора. :drinkers:
kireto1 - специалист
АААААААААААА грешката е моя .За трафа става въпрос.

Тема "Проблем с димери и лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: