Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
На трафчето от единия край има показания от другия нищо. Платката е нова и не работи. Дали подлежи на ремонт или е за боклука? Не намерих схема из нета.

Прикачен файл

tr.jpg
tr.jpg (73.97 KиБ) Видяна 1295 пъти
fox_vt - майстор
Откъде разбра че е трафа бушончето провери ли го,диодите и те.
estorm - специалист
От едната му страна където е 220 има навсякъде показания. От другата му където е 12 няма никъде.
ESPACE - майстор
Ремонтира се, защо не. Обаче ми е странно как точно дебелата жица ще прекъсне. Разпояваш, махаш тиксото над магнитопровода, разделяш го на две, махаш тиксото над навивките, търсиш проблема. Ако не го откриеш развиваш, броиш, навиваш и готово.
brum - майстор
Трансформатора ще прехвъли нещо само ако на входа има променливо. Ако на входа е постоянно - съвсем нормално е да няма нищо от другият край. Според мен проблема ти е в часта с високото напрежение. Провери транзистора дали е читав, най-често той гърми.
ESPACE - майстор
Всъщност е добре автора да спомене какво точно мери - съпротивление или напрежение?
shadow__01 - майстор
Мен ми гърмя едно такова при опит за ремонт. Много хубаво тръгна, чак пътечките изгоряха.
Както писаха вече провери транзистора. Ако е здрав, търси осцилоскоп. Иначе играчката не си заслужава.
estorm - специалист
Ок замина в коша разбрах, че няма да се оправя. Благодаря.

Тема "Това трафче ремонтира ли се?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: