• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
boltik - специалист
Здравейте.от миналата година се каня да попитам за такъв уред.Миналата седмица при започване на работа забелязах,че по оградата минават тръби и кабели.Предположих,че това са тръбите за напоителната система и осветлението в градината.В последствие се разбрахме,че климатиците са изнесени в градината.Разминахме се с една леко наранена тръба и наранен кабел.Въпросът ми е:Ако има такъв с опит моля да сподели,към какво да се насоча?Благодаря предварително.

П.П.Да поясня,че става дума за кабели и тръби минаващи под земята.И аз много учудих,когато разбрах,че са закопали тръбите в земята.
Последна промяна от boltik на съб фев 15, 2014 6:30 pm, променено общо 2 пъти.
ZEDYCUS - майстор
Имам опит с нацелване на кабели, след третия такъв случай(много трудно се запоиха и снадиха) инвестирах в един уред на Лазерлинер в темата е втория уред в дясно- viewtopic.php?f=54&t=45449&p=564298&hilit=%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8#p564298
Явно съм от доволните клиенти :wink:
MIRO_073 - майстор
boltik написа:
Здравейте.от миналата година се каня да попитам за такъв уред.Миналата седмица при започване на работа забелязах,че по оградата минават тръби и кабели.Предположих,че това са тръбите за напоителната система и осветлението в градината.В последствие се разбрахме,че климатиците са изнесени в градината.Разминахме се с една леко наранена тръба и наранен кабел.Въпросът ми е:Ако има такъв с опит моля да сподели,към какво да се насоча?Благодаря предварително.

П.П.Да поясня,че става дума за кабели и тръби минаващи под земята.И аз много учудих,когато разбрах,че са закопали тръбите в земята.

И за каква дълбочина ти трябва? по принцип кабели се вкопават в земята на 70-80 см. а при преминаване на пътища 1,1-1,30м
Уточни какво търсиш, щото май търсиш михаля :-D
boltik - специалист
Да до 70-80 см.Проблемът е в това,че кабелите са от вида,захраващ осветлението в градината или нещо подобно.Обикновенно са на дълбочина 30-40 см.Не знам детектора дали ще го засече на тази дълбочина?Друг проблем са ПВС тръбите-на отпадните води и най вече тръбата за газ,която е от някъква пласмаса.
thinkpad - майстор
Болтик, извинявай, но нямате ли план за всички тези неща? Иначе уреди за кабели много, включително с металотърсач може да се намерят. За PVC тръби обаче не знам, не съм се занимавал някога с такива неща. Някой, който знае, дано се включи и каже нещо полезно.
boltik - специалист
thinkpad написа:
Болтик, извинявай, но нямате ли план за всички тези неща?
Неразбрах за какъв план става дума?Ако е за строителен,мен това не ме касае.Има си човек,който се занимава с тази дейност.Да ги нарисува и да ги занесе в кметството за печат.Мен лично ме интересуват 2 неща.Да измисля някъкъв уред и да намеря някакво микро багерче,че италианците много палави.То ако има място да мине малко багерче,няма проблеми.Едно под наем и готово.
hidrazin - майстор
boltik написа:
...Неразбрах за какъв план става дума?...
То май никой тук не разбра какво точно правиш и какво търсиш. Що за глупав въпрос относно плана? Щом има заровени кабели, тръби и на не говоря пък за газопровод, трябва да има план (чертеж, схема, скица, описание ....) къде минават и на каква дълбочина. И каква е целта на задачата? Чуя е къщата, какви са тези климатици в градината, защо се чудиш че са закопали някакви тръби в земята, първо пишеш за тръби кабели ПО оградата пък сега в земята, за какво са тези кабели в земята...? Ей такива въпроси изникват.
Май пак ще трябва да хвърлям боба? :-D
С онова уредче от линка по-горе не можеш да откриеш кабелите в земята. Трябва ти кабелен локатор или кабелотърсач - цена в интервала 1000-5000лв.
Тръбите в земята щом са пластмасови - само с георадар. Цена от 20-30 000 нагоре. Има и фирми извършващи подземни проучвания и трасиране.
Общо взето въпросите ти са малко.....
:partyman:
boltik - специалист
hidrazin написа:
boltik написа:
...Неразбрах за какъв план става дума?...
Май пак ще трябва да хвърлям боба? :-D
Ами това е подобно,но без дисплей.По начинч по който го хвърля поляка във вана ,надали е дал 20-30 и повече хиляди пари.На мен ми е достатъчно да ми покаже,че има някъкъв метал и 50 херца.Съдейки по цветовете,които поставят по асвалта,предполагам че освен метали уредът открива и други неща.Планове няма.Това е масова практика в кралството.Ако предния собственик е прекарвал някъкви кабели или тръби,само той си знае къде са закопани.Климатицте са изнесени в градината,за да не загрозяват фасадата.Първоначално тръбите на климатиците минават под дворните плочи и след това продължават по оградата-на една педя над земята.Снимки могат да се правят,само с разрешението на собственика.Благодаря за вниманието.

Прикачен файл

144_big.jpg
144_big.jpg (7.04 KиБ) Видяна 8077 пъти
hidrazin - майстор
boltik написа:
...По начинч по който го хвърля поляка във вана ,надали е дал 20-30 и повече хиляди пари...
Не знам за какъв поляк става сума ама това от снимката си е над 1000 лири ако е ново.
http://www.globalsurveyequipment.com/ca ... enny-3-bag
Както написах и по-горе - цена в диапазона 1000-5000 лева. Ама ти питаш и за откриване на пластмасови тръби. Това нещо няма как да ги открие. Само кабели и метални тръби.
MIRO_073 ще му свърши работа ако го оборудва и с C.SCOPE генератор. Иначе ще открие само не балансирани кабели. С една дума - трънки. :-D
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Уред за намиране на тръби и кабели под земята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: