Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1mak - специалист
Здравейте титани на мисълта,

налага ми се да моделирам една кутия от PVC /тези белите, затварят се херметично, за външен монтаж/. Идеята е в нея да разрежа едната й стена, да вкарам детайла, после да залепя стената на кутията.
Следващата стъпка е да залепя върху залепената стена няколко слоя от друга кутия - донор, искам да се получи стена дебела 1-2 сантиметра.
Въпроса е, какво разтваря този модел пластмаса? Не съм добре с химията.

Под ръка имам малко поликарбонат, ако се наложи и от него ще изработя самоделна кутия, само да зная какво го разтваря, за плексиглас научих - хлороформ, дали и за поликарбоната е същия разтворител?
Draganov - специалист
Ако е от ABS -коресилин (ацетон).
Някои пластмаси се разтварят само с дихлоретан,а има и такива,които са устойчиви на разтворители.Просто трябва да експериментираш.
lz1mak - специалист
Draganov написа:
Ако е от ABS -коресилин (ацетон).
Някои пластмаси се разтварят само с дихлоретан,а има и такива,които са устойчиви на разтворители.Просто трябва да експериментираш.

Благодаря за бързия отговор. Ще потърся онлайн продават ли се такива химикали и ще действам.
8180 - майстор
За кутиите бих започнал пробите с лепило за твърдо ПВЦ. Има разни - на Тангит, Бизон, вкл. и български. С монтажните лепила (тип "силикон") може също да се опита, както и този за автостъкла.
За поликарбоната нямам пробвана идея - доста е неутрален и труден. Последните два горе!? С двустранни лепенки става.

Ако е за външно, гледай температурите.
Успех!
thinkpad - майстор
Каква е целта на занятието? Една нормална ПКОМ кутия не може ли да свърши работа? Тя си има 4 щифта и си се отваря.
lz1mak - специалист
thinkpad написа:
Каква е целта на занятието? Една нормална ПКОМ кутия не може ли да свърши работа? Тя си има 4 щифта и си се отваря.

Здравей,

имам облъчвател за параболична антена, профила е " |---| " образен, неразглобяем. Идеята е да вкарам едната "|--" част в кутията. Неразглобяемо съединение е, затова трябва да прорежа стената на кутията. После трябва да се затвори херметично, като стената през която минава "---" елемента искам да я надлепя да стане по-дебела, за по-добра механична якост.
MIRO_073 - майстор
lz1mak написа:
thinkpad написа:

Здравей,

имам облъчвател за параболична антена, профила е " |---| " образен, неразглобяем. Идеята е да вкарам едната "|--" част в кутията. Неразглобяемо съединение е, затова трябва да прорежа стената на кутията. После трябва да се затвори херметично, като стената през която минава "---" елемента искам да я надлепя да стане по-дебела, за по-добра механична якост.

А убеден ли си, че след 7-8 месеца няма да се разпадне от UV-лъчите? :-D
lz1mak - специалист
MIRO_073 написа:
lz1mak написа:
thinkpad написа:

Здравей,

А убеден ли си, че след 7-8 месеца няма да се разпадне от UV-лъчите? :-D

Това е номера, да издържи на UV-лъчите. Фабричната се бе разпаднала като тоалетна хартия на дъжд :) Второто условие е да е достатъчно добър изолатор за микровълните. СЕга чета за поликарбонат и дали може да се лепи със самоделно лепило от хлороформ и стружки от материала.
MIRO_073 - майстор
Да поликарбоната е материала за тази цел. Има и UV стабилизирани PVC-та на по-изгодни цени от поликарбонат. А за изолиране това
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3413-0005
Последна промяна от MIRO_073 на вт фев 18, 2014 8:28 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Защо не ползваш Поксипол?Аз от няколко години ползвам и съм лепил стопове на колите ми,даже правих ремонт на пластмасово зъбно колело на задната чистачка-бяха се счупили 3 зъба,близо 4 години изкара така .Правих си и заливане на дръжка на отвертка,на която се отчупи част от нея.
Та от мен идеята ,от теб правенето .

Тема "PVC кутия за външен монтаж - разтворител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: