• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
Имам халогенен, сензорен прожектор. Вече не ме устройва, щото харчи много. Навъдиха се некви котки, дето цяла нощ се ч*кат пред него и аз им светя. :( Гледам по онлайн търговиите ледове по 20 - 30 вата, ама не знам могат ли да се приспособят за такава вана. Нали съм папуас... Някой може ли да помогне? (Извинявам се, ако има такава тема, търсих и не намерих)
brum - майстор
То си има готови LED прожектор, и по 20, и по 30, и по повече вата. С рефлектора, с диода, със захранването. Малко излишна заигравка ми се струва да седнеш да преработваш нормален проектор до LED такъв.
lov - майстор
Никакъв проблем да ги размениш. Само със закачването на датчика за движение към прожектора трябва да видиш как ще стане. При мен го завих направо със самонарезни винтове към клемната кутия. Помня че и нещо се наложи да уплътня със силиконче кабелня вход.
Но и колегата е прав че има готови LED прожектори с датчици и цената не е кой знае колко по голяма от такъв без.
При мен така се случи че имах в излишък прожектор и за това си направих такава заигравка. А стария го ползвах вече сама с ключ сръчно управление когато се налага.
Папуас - специалист
Нов, 30 вата и сензорен, струва повече от 50 лв. Аз имам 15-годишен, работещ, 500 ватов, сензорен.
30 ватов лед, струва 5 лева от китайските сайтове. Защо да хвърлям работещ години наред вярно прожектор, ако мога да му пасна този як диод само за 5 лева? Не знам само с какви параметри ток иска диодът и как да го свържа грамотно.
hidrazin - майстор
Ами защото освен леда ти трябва и драйвер и мнооого голям радиатор. И драйвера ще трябва добре да го херметизираш защото хич не обича влажен въздух пък и да се охлажда. И радиатора трябва ребрата да му са отвън за да се охлаждат пък леда да вътре. И разни такива заигравки. И като сложиш чакането от Китай и сглобяването виж, че лятото минало. :)
Иначе нямаш никаква грижа сам да си го сглобиш.
:partyman:
P.S. Тези по 30 вата ги има и доста под 50 лева. Потърси.
MamaMy - майстор
Големи кожодери тия търговци бе
От набързо едно ровене това е най-ниското в нета до 5-та страница на Гугъл
http://2r-bg.com/front/details.php?pid=1141
В същото време съм сигурен, че ги гледах в един магазин на дота по-ниски цени от нета.
lov - майстор
Аз не знам и какво ще осветява с 30 ватов прожектор. Такъв съм сложил на фасадата на блока на ниво 3 етаж само че в фотореле. Че то на двора вестник може да чете човек =D> . А какво остава когато датчика по всяка вероятност ще реагира максимално на около 5-6 метра разстояние. Шоково заслепяване или що.:shock:
Аз си мислех че иска да сложи някое 10 ватово хем да си спести от тока хем да му е добре осветено.
brum - майстор
Е, той досега е бил с 500 вата халогенна лампа. За да докара същата светлина ще му трябва над 100 вата лед прожектор :) . Иначе тия по 30 вата светят малко повече от 100 вата крушка.
fox_vt - майстор
Със досегашната вана надали ще стане особенно за 30 ватов,едно кофти изпълнение и гориш буквално :lol: .Само ако си купуваш готов такъв и го слагаш на открито му провери херметизациите щателно да не стане това
Прикачен файл:
20130726_114231.jpg
20130726_114231.jpg (103.54 KиБ) Видяна 3141 пъти
IP67 :lol: :lol: :lol:
VLADO66 - майстор
Китайското IP както и ватовете, а и други мерни единици подлежат на сериозни съмнения.Слънцето малко да опече уплътнениата и стават на салата.
  • 1
  • 2

Тема "LED прожектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: