• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
neillmakoli - специалист
Привет, пералнята която имаме е Аристон Маргарита 5636 TX2,проблема й е следният:
Всички операции извършва, но барабана по време на пране не се върти, прави опит за въртене, но се завърта няма и един оборот и се връща в изходно положение, когато дойде време за центрофугиране си центрофугира нормално, тогава се върти демек.
Дали в програматора е проблема според вас?
Досега не е създавала никакви проблеми, макар да е на повече от 15 години.
Благодаря предварително за отговорите.

П.П. Честита баба марта на всички :)
ESPACE - майстор
Смени и кондензатора, ще се оправи.
angel_ov - специалист
ESPACE написа:
Смени и кондензатора, ще се оправи.
Точно!
neillmakoli - специалист
Ще взема уред за измерване на кондензаторите и ще ги премеря(може да не е само един), дано да е от тях.
Благодаря за отговорите.
hidrazin - майстор
neillmakoli написа:
Ще взема уред за измерване на кондензаторите и ще ги премеря(може да не е само един), дано да е от тях.
Благодаря за отговорите.
:shock: В какъв смисъл "може да не е само един"?
:partyman:
pipilica - майстор
Може и ремъка да е хлабав, като тръгне барабана и спре чуваш ли мотора да продължава да се върти.
neillmakoli - специалист
Не знаех че има само един кондензатор....не съм присъствал как работи пералнята, това което го написах е по думи на титуляра дето я ползва :)
MIRO_073 - майстор
pipilica написа:
Може и ремъка да е хлабав, като тръгне барабана и спре чуваш ли мотора да продължава да се върти.

Напълно съм съгласен - от опит го подкрепям
hidrazin - майстор
neillmakoli написа:
...това което го написах е по думи на титуляра дето я ползва :)
Аха. И модела на пералнята ти ги продиктува титуляра? Защото Интернет мълчи за:
Аристон Маргарита 5636 TX2
:partyman:
neillmakoli - специалист
Днес отварях пералнята, привидно всичко си е наред, ремък, амортисьори, пружини, мотор(доколкото може да се съди по някакви външни признаци), и т.н.
Пуснахме я да работи, но вътре сложихме само една кърпа, изпра я, единствено от началото докато тръгне трябваше да врътнем програматора на ръка, при вече започнат цикъл на пране.
След това всичко беше наред.
В нета намерих инфо за подобен проблем, и там се споменава кондензатора както казват някой от вас:
http://forum.setcombg.com/%D1%80%D0%B5% ... D0%B0.html
Объркал съм модела на пералнята, затова ви заблудих вчера, това е Ariston Margherita AB536TX.2.
Благодаря за съветите.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пералня Аристон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: