Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Minkov - специалист
Здрвейте,
Имам следния въпрос: има ли опасност от взривове, ако върху тръба от PVC (за канализация), с диаметър Ф160 mm вали обилен дъжд , ако към горната част на тази тръба бъде допрян меден проводник с напрежение 1.7 kV (10А), а долната част на тръбата се намира в локва. Разстоянието между нивото на водата в локвата и проводника с високо напрежение е около 200 mm.
Сжалявам, но не знам как да приложа скицата в .doc формат. :cry:
fox_vt - майстор
Защо взрив :?: иначе това ОБИЛЕН дъжд е относително понятие и ако наистина е обилен може да се получи късо ама взрив няма как.
Minkov - специалист
fox_vt написа:
...ако наистина е обилен може да се получи късо ама взрив няма как.
ОК, късо. Би ли се получило късо, и как това ще се отрази на материала (PVC-то), от който е направена тръбата?
Andri01 - майстор
Проводник 1,7Kv 10А на 2м. над земята?? Живо убийство, пък даже и през тръба! Подарък за тъщата? Да няма рожден ден,а?:)
fox_vt - майстор
Андри кви два метра е фен 200мм са 20 санта то за два метра няма тема да се отваря даже :lol:Иначе на тръбата нищо няма да и стане той тока ще минава през водата :wink:
Minkov - специалист
Andri01 написа:
.... Подарък за тъщата? Да няма рожден ден,а?:)
За тъщата после, сега обсъждаме какво би станало с тръбичката. :wink:
И, моля, не разтягай тръбата, говорим за 0.2 м. :)
shadow__01 - майстор
Проводника има ли потенциал спрямо земята?
От къде идва това 1.7kV?
Minkov - специалист
Да, напрежението по проводника е спрямо земята, идва от съответната заводска подстанция и е изправено (постоянно).
dobcho_vn - специалист
Знаех, че всякакви таланти се занимават с електричество, ама ти ме удари в земята и без 1,7 kV DC....
Човеко, колега, недей да правиш такива опасни еквилибристики, че да не пострада някой.
Предполагам, че чорбаджията те натиска да мине евтино, ама то винаги излиза солено и пресолено в един прекрасен момент.

Тема "Изолатор за 1.7 kV, може ли така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: