Здравейте, чета темите във форума от около година, откакто се сдобих с един имот с полуразрушена къща от турско време. След като разчистихме двора стигнахме до етапа в който ще прекарваме ток. Тъй като нищо не разбирам от това, моля да ми кажете какво трябва да купя, за да мога да си направя сметка и да видя дали бюджета ми в този момент позволява или ще го отложа с няколко месеца. Вече имам договор с ЧЕЗ. Те изградиха на стълба пред имота табло с електромер. Ние пуснахме кабел оттам до мястото където искаме да е таблото с бушоните. Договорът ми е за 15kW трифазен ток, а кабела, който заровихме в земята е СВТ 4х6.
Тъй като от полуразрушената къща в момента има само основи ми трябва табло, което да може да стои на открито. Моля за списък на всички чаркове, който биха ми трябвали, като предпазители, дефектнотокова защита, заземяване и всичко друго.
Предварително благодаря!
P.S. Не знам дали е важно, но да отбележа, че на първо време ще се включват само малки уреди използвани в строителството, като флекс, електрожен и подобни и те са монофазни.
Тъй като от полуразрушената къща в момента има само основи ми трябва табло, което да може да стои на открито. Моля за списък на всички чаркове, който биха ми трябвали, като предпазители, дефектнотокова защита, заземяване и всичко друго.
Предварително благодаря!
P.S. Не знам дали е важно, но да отбележа, че на първо време ще се включват само малки уреди използвани в строителството, като флекс, електрожен и подобни и те са монофазни.