Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dimitar.z - специалист
Здравейте, дали някой има монтиран такъв панел, като този на снимката, със smd ? Тъй като инсталацията в банята ми е направена така, че ключа спира нулата, а фазата е постоянна ( за жалост вече не мога да го променя, кутията е под плочките), интересува ме при постоянна фаза, дали ще светят постоянно тези диоди? Преди време, бях пробвал с едни лунички със светодиоди, и светеха постоянно слабо и ги махнах.

Прикачен файл

45241707_4_585x461.jpg
45241707_4_585x461.jpg (27.41 KиБ) Видяна 1178 пъти
sstefanov - майстор
Ако светят постоянно слабо, свържи паралелно на драйвера (на снимката ти червените изводи) един кондензатор 470nF/400V и ще се оправи.
kozl - майстор
Много ме заинтригова и понежа на стола ми се търкаля една такваз луна
Прикачен файл:
LCD luna.jpg
с ей такива светодиоди
Прикачен файл:
Luna diodna lenta.jpg
Luna diodna lenta.jpg (87.52 KиБ) Видяна 1152 пъти
и веднага я пробвах на фазата. Първо само едната жица на драйверя, после само другата към фазата ама нищо не светна. То за да стане нещо требе и утечка да има тук там - иначе кво като е фаза. Да не би на ключа да имаш глимка?
resistbody - майстор
LED светят слабо и само на фаза... Зимата бях украсявал един кипарис с 30м ЛЕД лампички, и вечер спирахме осветлението от бушона, да не ги гепи някой ... същата работа 0 през клоча... то на целия обект е така.
Но имам други LED (луни) който са след трафове и няма проблем с постоянната фаза, та зависи от драйвера в случая...
dimitar.z - специалист
Ами знам ли, да рискувам ли да поръчам от тези? Иначе при мен като сложих led луни, и си светеха постоянно от фазата, и после си сложих обикновенни, ама тъй и тъй ще правя окачения таван наново, та си мислех да ги заменя. Този панел, на снимката колко К е, и добре ли разпръсква светлината?

Тема "Питане за Led Панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: