Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Bozev - помощник
Здравейте колеги искам да управлявам бормашина дистанционно да тегли малък товар, за това ми трябват два щепсела- при включване на единия са върти в една посока,при изключване на пъвия и включване на другия щепсел да върти в другата посока? дано да съм обяснил добре.
Gnus - специалист
Доколкото съм разглеждал "обръщателя" на моята дрелка, обръщането на посоката става като размениш кабелите на статора или на четките (само на едното!).
koveslav - майстор
Ако машинката оригинално си е с реверс,можеш да извадиш ключа и с някаква кутийка да си импровизираш джойстик.Така ще запазиш оригиналната схема на връзване.Проблема ще ти бъде кабел с повече жила,но сега всичко има на пазара.
Bozev - помощник
Но няма ли как да ги варжа така че да действа както искам с два щепсела?
koveslav - майстор
Bozev написа:
Но няма ли как да ги варжа така че да действа както искам с два щепсела?
В момента единствената идея която ми и идва за щапселния вариант е с контактор,едната верига през постоянно затворените контакти,другата през отворените и т.н.,но дори и да се получи,варианта пак няма да е от елементарните решения.
valentino76bs - майстор
Трифазна или монофазна е тази бормашина?
Andri01 - майстор
Ако е трифазна-лесно! Ако е монофазна,обръщането на посоката става с превключване свързването между статорните намотки и четките. Може да се направи с ЦК ключе.
hidrazin - майстор
Само не разбрах какво му е спешното? Има гола ученичка на легло ли?
Даже не си казал какъв е мотора на бормашината. Какъв отговор очакваш тогава? Да фърля един шарен боб а? :lol:
:partyman:
P.S. Много ги обичам такива - ПОМОЩ, ХЕЛП, СПЕШНО, СМЕШНО, ДРЪН ДРЪН ...
Bozev - помощник
Колега спешното е че в момента ми трябва тъй като за тва което ми трябва в момента го върша и тая екстра би ми помогнала много. Ако можеш да помогнеш ОК , ако не няма смисал да ми подхварляш детски заядки!
Bozev - помощник
Иначе мотора е500w с реверс и ми трябва да я вържа с два щепселчета за да ми действа с дистанц. Т.е. Тя ще ми е далече от мен за да превкл с бутона за смяна на посоките

Тема "Спешно помощ за бормашина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: