Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirzaikov - помощник
Здравейте. Студент съм - Автоматика, информационна и управляваща техника. Интересувам се, дали случайно някой има учебник по електрически измервания, по възможност от проф. Борис Матраков, 1999г. Не е задължително да е от него, може да бъде какъвто и да е друг. Интересувам се за учебник в електронен вариант - сканиран, пдф и т.н. Благодаря Ви и успех във всичко.
sts - специалист
Бъдещ колега влезте в "pomagalo.bg" и вижте дали няма в електронен вариант учебника по "Електрически измервания".
Попитайте и Вашите колеги за електронен вариант макар да знам че между студентите нямате достатъчно комуникация.
Синът ми учи по учебника на проф.Матраков трето преработено издание 1997 г.
plamen6703 - майстор
Тук също е добър вариант http://7print.bg/elizmrmatrE?search=%D0 ... 0%B8%D1%8F като цената е напълно приемлива.
Успех на изпитите! :partyman:
muhala - майстор
Помня веднъж как отидох с един колега на упражнения по ел. измервания в 7:30 сутринта. Пихме до към 6. Имахме упражнение за маханичен електомер - разбирай работа с високо напрежение.... #-o
hidrazin - майстор
muhala написа:
Имахме упражнение за маханичен електомер - разбирай работа с високо напрежение....
По-точно работа с ниско напрежение. Явно здраво сте пили щом още не те е пуснало... :-D
:partyman:
lubomirzaikov - помощник
Поръчах си ксерокопието. Дано да е пълно и добре преснимано. А относно колегите...мнозинството е такова, че иска само да вземе изпита, без значение как и с каква оценка, защото са се записали да “учат”, не да научат нещо, а за тапията.Така че, освен мен, надали още един двама, ще си направят труда да потърсят учебник. Аз лично не мога така. Общо взето цялостната картинка е такава, за жалост. Но както и да е, това е друга, много болна тема за българската ни реалност. Аз с измерването на ток, напрежение и мощност нямам проблем, но има още измерване на магнитни величини, косинус фи и т.н. и желая да прочета нещата, да ги осмисля и да се подготвя адекватно. Благодаря Ви, на всички, за помощта.
muhala - майстор
hidrazin написа:
muhala написа:
Имахме упражнение за маханичен електомер - разбирай работа с високо напрежение....
По-точно работа с ниско напрежение. Явно здраво сте пили щом още не те е пуснало... :-D
:partyman:
За мен всичко над 5V е високо напрежение ;) :lol:

Тема "Учебник по електрически измервания" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: