Колеги, искам да изпълня схема на зареждане на акумулаторче 12V 7ah в автомобила през запалката. Какво ще предложите, за да огранича зареждащия ток на 0,7A? Има ли някакви готови продукти на пазара?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Jacomo
- специалист
23 мнения в "Зареждане на акумулатор в автомобил"
fox_vt
- майстор
То зареждане при угасен двигател не е добра идея по две причини-първо можде после да не запали колата и второ при 12 волта напрежение да зареждаш 12 волтов акумулатор
и схема няма да ти трябва тока ще е минимален а времето на заряд ако изобщо се зареди докрай ще е много дълго-от порядъка на дни.Иначе това акумулаторче докрай ли ще го източваш,ако не то схема не ти трябва той сам ще се ограничи.

brum
- майстор
Аз така зареждах на времето, ама с резистор. Един резистор, 2 ом, 50 вата и през него. Цяла зима си дундурках алумулатора на мотора в багажника и на пролет запали без замисляне.
Тогава не знам как, ама нещо бях смятал и т'ва докарваше приемлив ток на зареждане. Пък и го нямаше пада на напрежението в регулатора на ток.
Тогава не знам как, ама нещо бях смятал и т'ва докарваше приемлив ток на зареждане. Пък и го нямаше пада на напрежението в регулатора на ток.
Кики
- специалист
Има и готов вариант http://www.ebay.com/itm/100-Original-IM ... 0289727084 , иска чакане за доставка (поне един месец) но върши работа за много видове батерии, когато се зареди зареждания акумулатор ще изключи, когато се изтощи (до зададено от теб състояние) даващия ток акумулатор, ще се изключи. Ентелегентна работа 

koveslav
- майстор
За 7Ан една крушка 12V/10W ,вързана последователно като резистор ти върши перфектна работа.Ако в изтощено състояние го свържеш директно към големия акумулатор,ще се скапе от огромния заряден ток,който ще протече през него.Аз си зареждам така акумулатора на мотора през пролетта,няма проблеми,изпитано е.
ESPACE
- майстор
koveslav написа:Ако в изтощено състояние го свържеш директно към големия акумулатор,ще се скапе от огромния заряден ток,който ще протече през него.
Захранването на гнездото на запалката минава през предпазител - 10 или 15А, така че спокойно може да пробва. Аз залагам че нито предпазител ще изгори, нито ще му стане нещо на акумулаторчето.
Тема "Зареждане на акумулатор в автомобил" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература