• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chuklev - специалист
Привет колеги,

как най лесно мога да направя тази батерия която е 12v да стане 6v за да мога да захраня една детска количка която е на 6v.
Дайте варианти с резистор ли да го направя и какъв както и схема или някой друг вариант.

Благодаря предварително.

Прикачен файл

20140421_133025.jpg

Прикачен файл

20140421_133009.jpg
miroton - майстор
Стабилизатор 7806 или диоди свързани последователно.
Колко ток гълта количката?
ivanovbg - майстор
Отваряш батерията и вадиш средна точка. Караш едната половина, като капне включваш другата и като капне и тя - зареждаш.
chano3891 - специалист
отваряш намираш средната точка режеш пластината и после двете половини паралелно после зареждаш с зарядното за количката .Другия начин вече са ти казали намираш средна точка и с двете половини караш първо с едната и после с другата и зареждаш с зарядното за дванаисет волта.
shadow__01 - майстор
chano3891 написа:
....двете половини паралелно после зареждаш с зарядното за количката...
Мислиш ли, че зарядното на количката ще издържи и ще зареди получената батерия 6V, 2.4Ah?
DMN - майстор
shadow__01 написа:
Мислиш ли, че зарядното на количката ще издържи и ще зареди получената батерия 6V, 2.4Ah?
Мисля, че не е проблем да издържи. Не знам какво точно е зарядното, но в случая, ако е за 6V, то си отдава изчисления ток при напрежение 6V, капацитета на батерията ще окаже влияние само на времето на зареждане, пък и не се знае какъв капацитет имат оригиналните батерии на количката(и каква е количката) и дали изобщо е с акумулаторни батерии и зарядно към нея :)
chano3891 - специалист
повечето от количките са с по мощни батерии от винтовертите
от порядъка на 7амч.
stiv1961 - майстор
На ферарито на малкия е 6V/4.5Ah

Прикачен файл

210520111134.jpg
chuklev - специалист
Количката е с акумулаторна батерия която е на 6v не знам колко е бил тока на оригиналната батерия нея я няма както и зарядно няма.Дадоха ми я тъка.
Зарядно смятам да ползвам на винтовера имам два винтовера единия се счупи и останаха две батерии в повече.
Това с рязането на пластинката нещо не го разбрах много много и как ще се зарежда после.утре ще отворя едната батерия и предполагам ще ми стане по ясно.

празното място под количката за батерията е колкото да събере тази батерия http://batterycenter.bg/baterii-za/baet ... 1-3ah.html

знам че има и по мощни и издръжливи батерии но на мен ми трябва да направи две три кръгчета в малък двор:)
chuklev - специалист
chano3891 написа:
повечето от количките са с по мощни батерии от винтовертите
от порядъка на 7амч.
има и по слаби от рода на 1,2 амч има и много по мощни от рода на 40 амч :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "От 12v на 6v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: