Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
взех пистолет за боя PowerCraft 100W втора ръка, който се продаваше като не работещ. Като го включа и натисна бутона, се чува че работи но не пръска. Разглобих го и се оказа, че джаджата, която прави налягането(не знам какво е наименованието й) е заяла, може би от времето и ръждата. Удрях с чука и се "отпусна". Опитах пак, но нищо. После увеличих разстоянието между вибриращата пластина и т.нар. от мен джаджа, и проработи. Проблемът е, че вибрациите са толкова силни, че след 1-2 минути няма да си усещам ръката. Качвам снимка, как изглежда пистолетът от вътре. Нещото с пружинката е джаджата, която като се удря от пластината за нея създава налягане в резервоара, посредством вкарване на въздух. Ще се радвам на всякаква помощ :)

Изображение
ZMeyGorianin - майстор
След като вече е засмукал боя намали отново хода на пластината. И без това с голям дебит няма да разпръсква хубаво.
nautilus33 - майстор
Проблемът е, че пластината прави само половин оборот. За да намаля повече, трябва да разглобя пистолетът отново :( Иначе за сега опитвам с вода от чешмата :)
ПП Сега опитах пак, но не стана. Беше засмукал вече, спрях го, разглобих, намалих хода, и спря да пръска :(
miroton - майстор
Разглобяваш и сглобяваш до като тръгне
nautilus33 - майстор
miroton написа:
Разглобяваш и сглобяваш до като тръгне
Имаш предвид, като засмуче веднъй да го разглобя и така докато не се оправи ли?

Тема "Проблем с електрически пистолет за боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: