• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
resistbody - майстор
Здравейте, нещо бобината на един хидравличен разпределител ми прави проблеми. Както си работеше машината и падна предпазителя, след като откачих бобината всичко е наред(не пада предпазителя).
Бобината е такава на 220волта http://www.varum.bg/userfiles/productla ... t_2184.jpg , веднъж съм я сменял, предната беше прекъсната мисля, беше отдавна.
Как да я замеря дали е в час ? На омове има резултат и на прозвъняваме към корпус пищи. Утре ще я гледам сутринта, но ако мога да спестя купуването на нова ще е добре, не съм погледнал конектора да не е в него проблема.
Машината е в неблагоприятна среда и всеки ден се мие със маркуча, та може да се е намокрила нещо.

Благодаря предварително на отзовалите се !

П.С.: проверих в търсачката но нещо не мога да открия тема по въпроса.
fikata - майстор
На омове има резултат и на прозвъняваме към корпус пищи.
Това пищене към корпус как да го разбираме?
resistbody - майстор
fikata написа:
На омове има резултат и на прозвъняваме към корпус пищи.
Това пищене към корпус как да го разбираме?
Моя грешка, мерих когато конектора е свързан, а мисля корпусът е занулен .. макар да не съм много сигурен в момента...
Та това ме довежда до изводът че не е прекъсната, но защо пада защитата... вероятно е дала на късо и сега е с по-ниско съпротивление... не знам не съм много в час с материята :)
Draganov - специалист
Бобината има няколкостотин ома,към корпус не трябва да има никакво съпротивление.Ако е пробила,машината е занулена (задължително) и затова пада предпазителя.Това е опасно,особено както казваш,се мие с маркуч.Задължително я смени.
moimoimoi - майстор
те бобините освен два извода за захранване имат и трети за заземяване който трябва да е свързан към вътрешния цилиндър на бобината
resistbody - майстор
moimoimoi написа:
те бобините освен два извода за захранване имат и трети за заземяване който трябва да е свързан към вътрешния цилиндър на бобината
Да има, но и "фабрично не беше свързан та така си остана и при предния ремонт.... ще видим утре какво ще измъдря :)
resistbody - майстор
2 ома е съпротивлението на бобината ...
ESPACE - майстор
Отпиши я, опекла се е.
kuger - майстор
moimoimoi написа:
Този за заземяването няма връзка с намотката, 2 ома си е опечена бобина.
resistbody - майстор
Поръчал съм нова, добре че се намират... дано този път изкара повечко време, иначе може да се принудя да я преправя на ръчна :D
  • 1
  • 2

Тема "Как да проверя Бобина (електромагнит) ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: