Здравейте на всички!Имам един LCD телевизор 19'' и днес исках да го свързвам към декодера на Булсат,но понеже няма HDMI телевизора трябваше с Компонент кабел или Scart!Пробвах с компонентния кабел първо,даде ми картина,но не беше цветна и пробвах и с Скарт кабела и пробвах всички компонентни изходи слагах вадех кабела на късмет и накрая нещо му стана на телевизора развали се съвсем изгуби картина,звук има и подсветката работи,но няма изобщо картина!Телевизора е на 4-5 години и е нямало никави проблемиТа въпроса ми е какво може да е станало!А Преди седмица изкарах Hdmi кабела от другия ми телевизор Telefunken 32'' Led от приемника на булсатком,за да пробвам пак с чинчовете да пробвам малкия телевизор и пак така си вадех кабелите(чинчовете),защото не изкарваше картина,оказа се кабела,че е развален и след това пак си включих Телефункена с Hdmi кабела и след малко се появи на него вертикална 1мм черта като ред пиксели розово-червена,има ли някаква връзка между тези неща?Мислех,че само Hdmi кабелите не трябва да се включват и изключват при включени устройства!
Менюто на телевизора излиза ли? Със собствения си тунер работи ли? Ако не-лоша работа.
Скарт и чинчовите входове могат да се включват при работещ телевизор.За HDMI се препоръчва при изключени от мрежата (а не в стендбай) устройства.