• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Zhoro_gab - помощник
Здравейте,
Имам един малък коридор (1,20/2м), който е пред детската и банята, както и има вход от към големия коридор. Има лампа, която паля веднъж на петилетка и ми се иска да сложа обемен датчик, но без да прекопая половината коридор. Гледах такива които са в ключа, но той е сложен така, че идвайки от големия коридор, ще ме хване чак като вляза в банята. Има окачен таван и led лампа и идеята ми е да сложа на тавана обемен датчик, които да ме хваща като навлизам в коридора. Гледах обаче датчиците, те са някакви безбожни цени. Такова каквото си мисля, че ми трябва намерих за 120лв. В диапазона около 20-30лв намирам само едно което обаче е за обемен монтаж и е с размерите на кутия от русенско варно (как я измислих тази асоциация...)

Та въпроса е вие като професионалисти предложете датчик, който да се вкопае в луничка, така че да не е много грозен, като този който намерих. Или пък някой да каже, дали е преработвал такъв датчик, да се скрие в окачения таван, а да му се вижда само "окото" в корпус от луничка...
dyaneff - майстор
Нещо като това http://tinyurl.com/nakddqt не ти ли върши работа ?
Zhoro_gab - помощник
Цяла лампа не ми трябва, защото си имам, но като гледам тази снимка и имайки предвид цените на тези лампи, май ще похабя една...

Изображение

Иначе аз си мислих нещо такова да преработвам:

Изображение
Johny - майстор
Това второто е твоето решение. Виждал съм подобни в "Практикер", но ги има на много места. Диаметърът е около 10см. Монтираш го където ти трябва и свързваш луничката. Струва 15-20лв.
Zhoro_gab - помощник
dokobg Благодаря, точно нещо такова търсих, но май си харесах повече това:

http://www.ultralux.bg/bg/3/2/356/%D1%8 ... B0-6m.html

а това е още по-...

http://www.ultralux.bg/bg/3/2/582/%D0%B ... D0%B5.html
tysonlkr - специалист
Има и такива за монтиране в окачен таван като този :arrow: датчик
Но поставянето на датчик на мястото на една от луничките няма да ти свърши работа трябва да се промени свързването ново окабеляване най вероятно.
Гледах продават ЛЕД луни с датчик за движение, при които само поставяш лунаичката на мястото на старата :wink:
ditronix - специалист
В КОНРАД продават платкови датчици по 14-15 лева. Две платки по спомен, съединени с рейка. На едната платка е лещата на датчика, та тази платка аз я "вградих" в холдър от луничка. Стругар ми изряза от пластмаса кръг с необходимия диаметър, направих отвор с диаметъра на датчика и всичко заспа. В банята ми е така, сега датчика и LED луничката са с еднакви холдъри и нещата се получиха. Мога и снимка да направя, ама както е сглобено всичко, че не ми се разбутва тавана... Микровълновия датчик за мен не е удачен.
Zhoro_gab - помощник
tysonlkr написа:
Има и такива за монтиране в окачен таван като този :arrow: датчик
Но поставянето на датчик на мястото на една от луничките няма да ти свърши работа трябва да се промени свързването ново окабеляване най вероятно.
Гледах продават ЛЕД луни с датчик за движение, при които само поставяш лунаичката на мястото на старата :wink:
Аз искам точно да е като луничка или нещо друго компактно. Зная, че трябва да преокабелявам. Аз така или иначе имам отвор само за сегашната лампа и ми е ясно, че датчика трябва да се свърже последователно като ключ...
ditronix написа:
В КОНРАД продават платкови датчици по 14-15 лева. Две платки по спомен, съединени с рейка. На едната платка е лещата на датчика, та тази платка аз я "вградих" в холдър от луничка. Стругар ми изряза от пластмаса кръг с необходимия диаметър, направих отвор с диаметъра на датчика и всичко заспа. В банята ми е така, сега датчика и LED луничката са с еднакви холдъри и нещата се получиха. Мога и снимка да направя, ама както е сглобено всичко, че не ми се разбутва тавана... Микровълновия датчик за мен не е удачен.
Ако може снимки ще е супер. А това според теб микровълнов ли е ТУК и защо не е удачен?
ditronix - специалист
Микровълнов е от другия линк- дето е 24 лева. То си го пише там. Ами и другото е споменато- действието му не се предотвратява от прегради като при инфрачервените датчици, така че при определени случаи е възможно да се задейства индиректно. Отделно от това вероятно ще е по-податлив и на смущения от електроуреди- импулсни захранвания, уреди с електромотори. Просто тая обявена по-висока чувствителност не е нужна в случая. Ако ми остане довечера време, ще снимам моето "изпълнение", ако не-утре.
  • 1
  • 2

Тема "Обемен датчик вкопан в луничка. Дали е възможно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: