Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naasko - специалист
Дали има някоя марка телефон, на която мога да ползвам клавиатурата за оповестяване при дадено събитие. Става дума само за прозвъняване при проникването. Понеже повечето са със меню, което ще обърка прозвъняването и отделно предполагам трябва и схема която да подаде импулса на клавиатурата на телефона за да набере номера. Готовите ми идват малко скъпички, но ако някой знае за някой прост китаец и сподели няма да му се разсърдя.
dyaneff - майстор
Старите Сименс. Ама зор работа.
hidrazin - майстор
Ако е само да ти прозвъни става със всеки GSM апарат.
:partyman:
valentino76bs - майстор
naasko написа:
Дали има някоя марка телефон, на която мога да ползвам клавиатурата за оповестяване при дадено събитие. Става дума само за прозвъняване при проникването. Понеже повечето са със меню, което ще обърка прозвъняването и отделно предполагам трябва и схема която да подаде импулса на клавиатурата на телефона за да набере номера. Готовите ми идват малко скъпички, но ако някой знае за някой прост китаец и сподели няма да му се разсърдя.
Има ли възможност да се пусне телефонна линия до мястото?
zmiori - специалист
Ако само ще позвънява ползваи какъвто си имаш .
Забраняваш заключване на клавиатурата. После отваряш апаратчето избираш си бутон за бързо набиране и си "заваряваш" две жички за платката. Такаче като ги дадеш на късо да започне телефона да набира някакъв номер / в случая на тоя който ще "реагира" на алармата/.
Телефона остава включен на зарядно но на 220в. /накак си по добре се държи/
Периодично се проверява състояноето на батерията. Също така и "живота" на СИМ картата.

Всеки панел си има изход /PGM/ който може да управлява реле. За нормално отворения контакт "хващащ" горните 2 жички.
naasko - специалист
За телефонна линя няма, отдавна са елиминирани всички кабели за телефони и са раздали на пенсионерите стационарни с карта. А това за бърз клавиш е хитро, но дали някой е пробвал това с конкретен модел и е успял. Понеже ако е звънял някой на телефона после не е активен бързия клавиш докато не провериш повикванията.
didoni_ - специалист
zmiori написа:
Ако само ще позвънява ползваи какъвто си имаш .
Забраняваш заключване на клавиатурата. После отваряш апаратчето избираш си бутон за бързо набиране и си "заваряваш" две жички за платката. Такаче като ги дадеш на късо да започне телефона да набира някакъв номер / в случая на тоя който ще "реагира" на алармата/.
Телефона остава включен на зарядно но на 220в. /накак си по добре се държи/
Периодично се проверява състояноето на батерията. Също така и "живота" на СИМ картата.

Всеки панел си има изход /PGM/ който може да управлява реле. За нормално отворения контакт "хващащ" горните 2 жички.
Не може да избереш какъвто и да е апарат,на някой GSM-ми цялата клавиатура се захранва от 7-8 пластини допиращи до платката,няма как от платката на съответния клавиш да запоиш кабели.Но от по-старите има начин,като C25,C35 и други такива сименси :)
hidrazin - майстор
Ееее... то и с тези дето са само с тъч скрийн и още 3-4 копчета пак ще е трудно. :) Нокиите - повечето са доста удобни за тази цел.
:partyman:
inspo - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19971
naasko написа:
Понеже ако е звънял някой на телефона после не е активен бързия клавиш докато не провериш повикванията.
Блокираш всички входящи повиквания и нещата трябва да са наред.
valerko - специалист
naasko написа:
За телефонна линя няма, отдавна са елиминирани всички кабели за телефони и са раздали на пенсионерите стационарни с карта. А това за бърз клавиш е хитро, но дали някой е пробвал това с конкретен модел и е успял. Понеже ако е звънял някой на телефона после не е активен бързия клавиш докато не провериш повикванията.
Приятел си охранява необитаемата къща така. Телефона мисля е Филипс Азалис. Модел някъде преди 2000 г. Няма ток в къщата, има датчик за движение, има акумулатор, който при падане обаче почва да праща фалшиви сигнали и пича тича напразно.

Тема "GSM DIALER от стар телефон възможно ли е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: