Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ceco_144 - специалист
Привет на всички

Възникна един малък проблем и искам към Вас да се допитам. Дали правилно ще свържа луничките? Проблема е че магистралата /зелено 1/ е скрита вече и трябва да къртя. След мястото на прекъсване на магистралата имам 2 контакта - 1 контакт е TV и приемника, а на 2 контакт е само рутър. От магистралата вече съм взимал един път ел. проводник за осветление на балкона /зелено 2/. Сега като обръщам дограмата ми се иска да изкарам втори ключ за лунички или осветителна лента. и в крайна сметка може ли да взема от връзката 2 за нова ел. инсталация /зелено 3/. Магистралата е 2х4, за осветлението използвах 2х1,5, а за новата мисля да е 2х1. Ще бъдат само 4 лунички, няма да светят постоянно.

Може би само като дойдат гости или да повдигат настроението :-D :rock: :partyman:

Прикачен файл

lunichki1.jpg
lunichki1.jpg (27.23 KиБ) Видяна 1022 пъти
Последна промяна от ceco_144 на пет авг 15, 2014 7:38 pm, променено общо 1 път.
chano3891 - специалист
Няма да има проблеми стига педпазителя да е оразмерен правилно, така че при нужда да прекъсне ане на топи инсталацията.
Gnus - специалист
Ако кафявото е фаза, а синьото - нула, значи трябва да преправиш схемата, ключовете да прекъсват фазата.
Иначе тези сечения са достатъчни.
ceco_144 - специалист
Gnus написа:
Ако кафявото е фаза, а синьото - нула, значи трябва да преправиш схемата, ключовете да прекъсват фазата.
Иначе тези сечения са достатъчни.
Прав сте, извинявам се за обърканите цветове. Бързах и не вложих в цветовете кое кое е :D Интересуваше ме самият принцип дали ще издържи като инсталация.

Благодаря за отговорите ще се опитам да сменя цветовете, може и на някой друг да му се наложи :)
ceco_144 - специалист
Ето какво се получи в крайна сметка :-D Остава една боя и поставяне на луничките :partyman:

Прикачен файл

SAM_0715.JPG

Прикачен файл

SAM_0708.JPG

Прикачен файл

SAM_0702.JPG

Тема "От старо осветление може ли да се извади за лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: