• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vassenceto - напреднал
Здравейте майстори

Имам един въпрос ,може и да е глупав но реших преди да предприема действие да попитам.Имам метална каса в която искам да поставя МУК.Въпроса ми е дали металната каса(МУК и магнита ще бъдат монтирани мърху основата и вратата на касата) ше има негативен ефект върху правилната работа на МУК,ако има как може да се постави и да работи правилно.

Благодаря предварително.
vasilisto - помощник
Здрасти,адаш! Метала няма да окаже влияние,все пак не е магнит.На касата се монтира самия мук ( рид ампулата),а магнита се слага на вратата...
valentino76bs - майстор
Взимаш и пробваш,при необходимост слагаш някакви пластмасови подложки не е голяма философия!
vassenceto - напреднал
Мерси много за отговорите. Забравих да покажа какво ще монтирам http://www.eldes.lt/products-and-servic ... nsor-EWD2/.
valentino76bs - майстор
Oппп това е интересно с WI FI.

Ето долу горе превода му ,определено ме заинтригува това нещо!
WD2 се използва за защита на врати, прозорци и други отваряне или плъзгащи се механизми: чекмеджета, бар шкафове. Това устройство идва с вграден сензор шок, който помага да се открие опит взлом преди отваряне. На борда зона терминал позволява да свържете всеки външен цифров датчик или датчик за вода, за да се защити помещения от наводнения. Slim дизайн прави EWD2 едва забележим и подходяща за плитки врата или прозорец рамка. 2 тампер превключватели са предназначени за откриване на саботаж. Потребителят трябва да се свързва датчика за алармена система, чрез изпращане на команда чрез SMS или използвайки ELDES Tool Configuration. ELDES алармени системи поддържат до 32 (ESIM364) или 16 (ESIM264, EPIR2) EWD2 сензори.
Последна промяна от valentino76bs на ср авг 06, 2014 8:15 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
На касите не се слагат външни МУК-ове.Не съм спец ама на касата в офиса има монтиран такъв с палец,предполагам е с шау-бау ключе.
hidrazin - майстор
Няма значение какъв МУК ще монтираш. Всички работят на един и същи принцип - магнит + рид ампула. Последната се задейства от магнитно поле.
Проблем може да имаш само ако металната каса е направена от някаква стомана и същата е намагнитена по някаква причина. В този случай ампулата ще е винаги затворена и няма да сработи. Пластмасовите подложки няма да помогнат. Ама това е много малко вероятно. Слагай смело. Все пак един такъв датчик е около 3 лева. Най-много.
А това че е Wireless май няма да има значение в случая. Така или иначе едва ли ще работи затворен в касата, пък и трябва да имаш алармена система дето има съвместим с този датчик порт.
:partyman:
valentino76bs - майстор
Значи по написаното разбирам ,че това трябва да се ползва към някакъв определен тип аларма/модул/ така ли.....?
hidrazin - майстор
Ми те са си написали:
Compatible with alarm systems ELDES Wireless
:partyman:
vassenceto - напреднал
Това е нова СОТ система в България .Има много + от до сегашните,просто исках да попитам за този мук ,мисля да го поръчам за касата.Благодаря много за отговорите.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно поставяне на МУК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: