• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Колеги нещо търсачката маи не е в ред и не можах да пробвам да намеря подобна тема а сигурно има. От бая време не съм чоплил нещо за спорта и днес преди да изхвърля един филипс реших да видя кво има вътре. На пръв поглед електролитния кондензатор 4,7микро на 400в. се беше разсъхнал и подул яко. Помислих си че е от него, купих нов смених го и....., подгрева на цокъла светна но самата лампа не запали. Преди да изгори както си светеше изведнъж намали светлината повече от на половина, така работи 1-2 часа, загасих я и на другия ден един два пъти запали пак на половина като я светнах и повече нещя, сега след смяна на кондензатора палят и двата подгрева ама газта се не пали :) Някои има ли идея какво още да и сменя че да живне или си е безвъзвратно мъртва и ще си остане така в будна кома :) Ето схемичка:
п.п. предварително да кажа на тези които ще ме пратят на магазина за нова лампа. Да, в магазина има, и в шкафа има още три, ама те са здрави и работят аз искам да си чопля неработещата да и върна живота разбираш ли :) хахаха

Прикачен файл

Screenshot_2.jpg
Screenshot_2.jpg (71.06 KиБ) Видяна 2377 пъти
miroton - майстор
В самата лампа има газ които се изтощава с времето.
Смени Ц5 и пробвай пак.
shadow__01 - майстор
Най-сигурно е с нова платка.
Опитай да смениш и транзисторите.
miroton - майстор
shadow__01 написа:
Най-сигурно е с нова платка.
Опитай да смениш и транзисторите.
Първо пробвай с нова тръбичка.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Ето ти темата, може пък да ти помогне.
viewtopic.php?f=11&t=24944&start=20
pif4o - специалист
Мерси колеги, аз няма на всяка цена да се мъча да я събудя :) ще сменя и Ц5 и ако тръгне ок ако ли не....... не се сещам къде трябва да я изхвърля всъщност? за тях няма ли като за батериите спецяялни места ?
MIRO_073 - майстор
pif4o написа:
Мерси колеги, аз няма на всяка цена да се мъча да я събудя :) ще сменя и Ц5 и ако тръгне ок ако ли не....... не се сещам къде трябва да я изхвърля всъщност? за тях няма ли като за батериите спецяялни места ?
Да. В магазини за осветление. Длъжни са да ти я приемат.
pif4o - специалист
Те хубаво ще я приемат ама дали няма да я метнат в коша след мене, ще тряя някои по доверен магазин да избера и лично да видя къде ги събират :)
MIRO_073 - майстор
pif4o написа:
Те хубаво ще я приемат ама дали няма да я метнат в коша след мене, ще тряя някои по доверен магазин да избера и лично да видя къде ги събират :)
Хипермаркет някои.
MIRO_073 - майстор
Събуди ли PHILIPS-а за 4-5 лева?
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на енергоспестяваща крушка Филипс :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: