Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dpp - специалист
Колеги.
Някой имал ли е проблем с Unika серия ключове - бейсик ползвам ако има значение.
http://joiven-eshop.com/product/113/ser ... -250v.html
И двата ми двойни ключа на банята и тоалетната се скапаха. Почнаха да църкат. Понякога искат да се прецъка 2-3 пъти за да включи или църка и след това включва. Странна работа. На единия кръг имам 2х50W луни/ 12V/ - тоалетната, на другия вярно са повече - 4х50W ама все пак ги дават 10А тея ключове. За 1 година да се скапят. :? А ползвам серията за целия апартамент и като цяло съм доволен уж.. :?
thinkpad - майстор
Църкането в ключовете често означава, че са износени контактите, които са полусферични или едновременно има голям стартов ток и по-износени ключове. Бих ги сменил, защото почва и да грее и най-малкото ще почне да ти мига осветлението. Аз пък ползвам Gunsan, Elbi и БГ ключове и контакти. Дори Gunsan изкараха повече, отколкото ти казваш че ти е изкарал Шнайдер. Нещо ми развали мнението за марката.
п.п При мен ползвам 100W и 75W лампи с нажежаема жичка.
Chefo77 - майстор
Може да е имало дефект в партидата, никой не е застрахован.

Тинки, разбира се, че ще ползваш Гюнсан и Елби! Те са по 4 лева бройката, не са 10 като Шнайдер-а ... Кой от клиентите ти ще слага толкова скъпи ключове и контакти? :wink: А и на теб сърце не ти дава да им монтираш Шнайдер ...
hidrazin - майстор
Какви 4 лева бре??? Нямат и 3 лева! Серията им "Престиж" е по 4-5 лева.
:partyman:
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, разбира се, че ще ползваш Гюнсан и Елби! Те са по 4 лева бройката, не са 10 като Шнайдер-а ... Кой от клиентите ти ще слага толкова скъпи ключове и контакти? А и на теб сърце не ти дава да им монтираш Шнайдер ...
Искаш ли да ти покажа серия на Elbi, която е дубликат на серия на Шнайдер и отгоре на всичкото краченцата, които са за захващане в конзолата са по-стабилно изпълнени? Ама като ти говоря дубликат, говоря пълен - дори по-добър! Слагах една серия на Шнайдер, която беше почти абсолютно същата по изработка, освен крачетата за захващане в конзолата, които се кривяха по-лесно. Разбира се - не става въпрос за най-скъпите серии на Шнайдер. С по-горното казвам, че има и други продукти, които също за парите си са доста сносни.
Chefo77 - майстор
Виж сега ... всички руски коли са крадено копие на западни образци, но това не ги прави по-добри от тях. Сигурно си има причина не Шнайдер да копират Гюнсан, а обратното. Или Ел-Би.
Те и Акита копират Макита, ама ... :wink:
Виж колко правилно си го написал - ЗА ПАРИТЕ СИ СА СНОСНИ!
От моя страна има извинение към автора за отклонението!
MIRO_073 - майстор
dpp написа:
Колеги.
Някой имал ли е проблем с Unika серия ключове - бейсик ползвам ако има значение.
http://joiven-eshop.com/product/113/ser ... -250v.html
И двата ми двойни ключа на банята и тоалетната се скапаха. Почнаха да църкат. Понякога искат да се прецъка 2-3 пъти за да включи или църка и след това включва. Странна работа. На единия кръг имам 2х50W луни/ 12V/ - тоалетната, на другия вярно са повече - 4х50W ама все пак ги дават 10А тея ключове. За 1 година да се скапят. :? А ползвам серията за целия апартамент и като цяло съм доволен уж.. :?
Не си първия и няма да си последния с такива оплаквания от UNICA. И скоро няма да има Гюнсан.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
И скоро няма да има Гюнсан.
Извинявам се за оффтопика, но защо няма да има повече Гюнсан?
8180 - майстор
dpp написа:
Странна работа. На единия кръг имам 2х50W луни/ 12V/ - тоалетната, на другия вярно са повече - 4х50W ама все пак ги дават 10А тея ключове. За 1 година да се скапят. :?
Дали пък не в червеното проблемът. :?
4х50=200W
200W/12V=16,7A !!!!, все пак, ако се комутира след трафа.

Тема "Проблеми с ключове Unika - шнайдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: