• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, колеги!
Имам 4 звънчеви трансформатора. Искам да ги свържа последователно и да получа 48 волта. Възможно ли е по такава схема да се свържат или няма как да стане?
Има ли начин звънчев трансформатор да се преправи от изходно напрежение 12 на 48 волта?
moimoimoi - майстор
последователно да се свържат ми се струва че няма да стане нищо.нужно е на един от трансформаторите да се донавият допълнително навивки на вторичната и от 12 да станат 48 волта
а има ли място?
а колко мощен траф ти трябва?
alsted - майстор
Абе то има някаква вероятност да вземе да стане :wink:
Все пак би ли споделил защо са ти тези 48V? Имам чувството, че не си наясно с тока :?
gogo7777 - майстор
Първичните паралелно, а вторичните последователно като ги сфазираш /края на намотката от единия траф с началото на намотката на другия траф и т.н./. За какво е тая гимнастика, има и други варянти.....какво ще захранваш от тях. Имай на предвид, че тези трансформатори на са подходящи за продължителна работа.
hidrazin - майстор
haronix написа:
Здравейте, колеги!
Имам 4 звънчеви трансформатора.
Класическият звънчев трансформатор има две последователно свързани намотки - една за 3V и една за 5V - общо 8V.
Ами 4х8=32 волта. Не излизат сметките. По-добре кажи каква е идеята.
Аааа... И с какво сме ти колеги???
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
haronix написа:
Аааа... И с какво сме ти колеги???
Колеги по форум, бе колега :-D :partyman: :partyman:
hidrazin - майстор
Аааа.. Колко съм прост...
Ще захранвам с 48 волта един комутатор (суич) за интернет, така че устройства с опция за захранване чрез кабела за интернет (Power Over Ethernet) да бъдат с по-малко кабели. Ще работят джаджите за интернета постоянно 24 часа на ден и са с мощност 1 ампер.
Кики - специалист
И защо ти са тези магии с 4-5-6 звънчеви трафа? намери си направо захранване на 48 волта съобразено с необходимата ти мощност (измерва се във ватове, може и в конски сили :rolleyes: ) . Замислената от теб схема ще ти излезе по-скъпо.
Аз имам и 5-6 мога да навържа, само искам да знам по каква схема да се реализира и получи изходното напрежение 48 волта.
  • 1
  • 2

Тема "4 звънчеви трансформатора за 48 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: