• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
здравейте,
искам да попитам как трябва да си свържа контактора. имам основни познания в електротехниката, но не ми се е налагало да свързвам такива устройства.
Ситуацията е следната - имам стара българска резачка на зеленчуци, която е била свързана към контактора с ключ за запускане но е дефектирала и е била свалена за ремонт и сега трябва да я възстановя. Машината е трифазна и от кабела излизат 3те фази и нулевия проводник и още два кабела които предполагам че са за запускането и. прилагам снимки на контактора. идеята ми е къде трябва да свържа фазите и другите проводници. Поздрави

Прикачен файл

WP_000464.jpg
todortv - майстор
1,3,5 вход на фазите, 2,4,6 изход.
А1 и А2 е бобината, която не се вижда на снимката на колко волта е?
MIRO_073 - майстор
На клеми 1, 3 и 5 подаваш трифазното захранване. На 2, 4 и 6 свързваш трите кабела към двигателя на машината. До тука добре. По надолу към средата на контактора имаш две клеми А1 и А2. Това са клемите за оперативната верига за управление на контактора. И тука започва питането?
1, На колко волта е бобината на контактора 230/400V???
2, Как ще го пускаш (управляваш)-с два бутона 1НО и 1 НЗ контакт или с ключ пакетен или друг ON/OFF??? Ако варианта е с с два бутона 1НО и 1 НЗ респективно зелен/червен влиза и допълнителния НО контакт на контактора клеми 13/14. Той НЕ Е силов, а оперативен или не може да носи тези 18А ( такъв контактор си купил 18А )

Аиде уточни тези неща и ще продължим.
не съм сигурен, мисля че е 600В. модела на контактора е D1810. а нулевите проводници къде да ги закача и как да ги свържа към ключа за включването.
MIRO_073 - майстор
blade_fox написа:
не съм сигурен, мисля че е 600В. модела на контактора е D1810. а нулевите проводници къде да ги закача и как да ги свържа към ключа за включването.
:shock: :shock: :shock:
Я си извикай някои познат да ти го направи
todortv - майстор
Какво пише между А1 и А2
230В е. извинявам се за некоректния отговор
todortv - майстор
Започваш с нулевият, този който идва от захранването и този към машината ги свързваш чрез усукване и
задължително запояваш. От тази връзка вадиш по-тънък за А2 на бобината. Изолираш.
Сега пак въпрос: Ключа с две фиксирани позиции ли е, или са два бутона?
Каква мощност е мотора?
един обикновен ключ за лампа :) на уреда няма бутон за включване само излизат кабелите от захранващият кабел. предполагам нулевите проводници ги свързвам на а1. нямам идея каква мощност е мотора. на уреда има лепенка 380В 10 А
gogo7777 - майстор
Ето по-нагледно

Прикачен файл:
66.JPG
Последна промяна от gogo7777 на съб сеп 13, 2014 8:05 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Как да си свържа контактора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: