Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jeri85 - помощник
Здравей те от няколко месеца имам пад на напрежението и компа. ми изклучва през 5мин. какъв уред ми трябва зада стабилизирам напрежението...
moimoimoi - майстор
за компютура ти трябва юпс, ама за цялата къща няма спасение
то ниското напрежение вреди само на домашната електроника- компютри,телевизори
jeri85 - помощник
Ато кава роля изпълнява....
moimoimoi - майстор
юпс-а следи напрежението в мрежата и ако е извън нормите превключва на акумулатор-вграден в него и така ако спре тока имаш поне 30 минути още ток на компютъра
ако прекъсне напрежението от мрежата за секунда ,юпс-а автоматично прехвърля към акумулатора и така компютъра не ти угасва
качествен юпс стува около и над 100 лева
didoniad13 - напреднал
Има специални мощни стабилизатори 5-10 киловата аз в мойта къща съм с такъв напрежението преди него е 185 волта след него 220
китайски е 250 лева го бех купил преди година
shotik - майстор
Опитай със стабилизатор за телевизор,преди години бяха много разпространени,а UPS е устройство с акумулаторни батерии,което в случай на голям пад на напрежение или изключване на 220 волта да ти подаде веднага небходимото напрежение за поддържане на работата на апарата включен към него -компютър,помпа,охранителна система и др,нуждаещи се от постоянно захранване.
alsted - майстор
На мен ми "намирисва" на лоша връзка. Мериш ли го този пад - до колко слиза напрежението? На какви интервали пада и характерно ли е за някоя част от денонощието? Когато е ниско в контакта на компа, дали е ниско и на главния ти предпазител? Дали нямаш хлабава връзка на нулата в таблото?
lubomirlz - специалист
moimoimoi написа:
за компютура ти трябва юпс, ама за цялата къща няма спасение
то ниското напрежение вреди само на домашната електроника- компютри,телевизори
Също и на хладилниците и климатиците не им е много комфортно.
Включи една печка ( например някоя духалка 2 кв) в този контакт и измери до колко ще ти падне напрежението.
jeri85 - помощник
Ами напрежението пада до 160v.особено зимния период хладилника също страда от ниско напрежение лично съм го мерил на входа на таблото многократно и варира втези граници от 160-200волта много малка е разликата при исклучени уреди скача с 10волта проблема е чисто в подаването на ток от трафопоста много консоматори а малки мощности ....единствения варят както казвате е ups...
jeri85 - помощник
Даите съвет при покупка на UPS.с какви харектеристики да търсия и марка благодаря ви много за оказаната помощ...

Тема "Проблем с ниско напрежение..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: