Здравейте!Сдобих се с имот в който има трифазен ток и преместих машината ми за гранули в него със съответно трифазен двигател 5.5kw,че монофзания и идваше слаб.Като пусна двигателя без товар си тръгва нормално,но като го включа с поставени ремъци ми пада предпазителя на изнесеното табло,при положение че той е 25А,в къщата на таблото е16А и не пада.Дали е от външния предпазител щом пада той,а не по-слабия,или е проблема в двигателя.И друго да ви питам.Понеже двигателя ще тръгва с голям товар,в какъв режим на свързване трябва да бъде?На табелката му е изписано 220/380,но в клемната кутия излизат само три кабела,явно е пренавиван.И последно,искам да му сложа пускател но не знам с какви параметри да бъде.
На табелката му е изписано 220/380,но в клемната кутия излизат само три кабела,явно е пренавиван.Това означава, че двигателят ти е предназначен за свързване в "звезда" в работа нормален режим.
Т.е за да работи нормално двигателя на всяка негова фазова намотка трябва да има напрежение 220V.
Трите кабела в кутията не означават,че е пренавиван.
Изборът на пусковата му апаратура се определя от номиналния ток на двигателя,който зависи от мощността му и номиналните му обороти.