Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!Сдобих се с имот в който има трифазен ток и преместих машината ми за гранули в него със съответно трифазен двигател 5.5kw,че монофзания и идваше слаб.Като пусна двигателя без товар си тръгва нормално,но като го включа с поставени ремъци ми пада предпазителя на изнесеното табло,при положение че той е 25А,в къщата на таблото е16А и не пада.Дали е от външния предпазител щом пада той,а не по-слабия,или е проблема в двигателя.И друго да ви питам.Понеже двигателя ще тръгва с голям товар,в какъв режим на свързване трябва да бъде?На табелката му е изписано 220/380,но в клемната кутия излизат само три кабела,явно е пренавиван.И последно,искам да му сложа пускател но не знам с какви параметри да бъде.
fikata - майстор
На табелката му е изписано 220/380,но в клемната кутия излизат само три кабела,явно е пренавиван.
Това означава, че двигателят ти е предназначен за свързване в "звезда" в работа нормален режим.
Т.е за да работи нормално двигателя на всяка негова фазова намотка трябва да има напрежение 220V.
Трите кабела в кутията не означават,че е пренавиван.
Изборът на пусковата му апаратура се определя от номиналния ток на двигателя,който зависи от мощността му и номиналните му обороти.
Мощността му е 5.5kw,а оборотите са 1450.Тази информация стига ли за определяне на параметрите за пусковото устройство,или трябва снема още инфо.от табелката му?
Andri01 - майстор
Виж колко е по-точно тока,за да настроиш защитата-25% над него.
Andri01 написа:
Виж колко е по-точно тока,за да настроиш защитата-25% над него.
Този ток на табелката ли го пише?
fikata - майстор
Този ток на табелката ли го пише?
Да. Само за ориентиране: Номинален ток около 11 А при мощност Рн 5.5 kW и 1450 об/мин
Това е при трифазен двигател с общо предназначение.Повтарям: данните са ориентировъчни
Пускателят се избира по ток по голям или най малко равен на номиналния на двигателя, а както е писал по горе колегата обхвата на термичната защита трябва да бъде с 25% по голям от номиналния ток на двигателя.
О.К.Довечера ще видя табелката и ще пиша.
markov_75 - специалист
Значи от табелката снех това-220/380,I-19.5/11.3 A,cos-0.86,нещо като пи-86%,5.5kw,1450 об.Ще съм ви много благодарен ако ми кажете с какви параметри да е пускателя,че в момента го пускам е един 16А трифазен предпазител.Иначе Външния предпазител енергото ми го смениха с 60А,та поне проблема с него го реших.
fikata - майстор
Например този въздушен пускател
http://vikiwat.com/product/825/puskatel ... -18-a.html
За информация:
нещо като пи-86%
това е буквата η "ета" означава кпд на двигателя 86% /кпд = коефициент на полезно действие/
markov_75 - специалист
fikata написа:
Например този въздушен пускател
http://vikiwat.com/product/825/puskatel ... -18-a.html
За информация:
нещо като пи-86%
това е буквата η "ета" означава кпд на двигателя 86% /кпд = коефициент на полезно действие/
Благодаря колега,на този пускател понеже бубината е 220V мога да я захраня от едната фаза и нулата.И ако не взема точно този,да търся ли друг с параметри като на този?

Тема "Питане за трифазен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: