Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Дайте интересни идеи за стойка за антена, която да може да се върти, без да се налага да се катери човек по покриви. Правя на едно място експерименти с антени и ми омръзна да мъкна стълбата. Антената тежи до 2кг, височина около 3-4метра е необходима. Мисля си за тръби и планка с болт, но много тежка конструкция ми се види.
gogyto - специалист
thinkpad написа:
Дайте интересни идеи за стойка за антена, която да може да се върти, без да се налага да се катери човек по покриви. Правя на едно място експерименти с антени и ми омръзна да мъкна стълбата. Антената тежи до 2кг, височина около 3-4метра е необходима. Мисля си за тръби и планка с болт, но много тежка конструкция ми се види.
За каква антена иде на реч,за сателитна или ефирна телевизия, за интернет??
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Access Point. В някои случаи се налага работа по кабелите или наместване на точката за достъп за компенсиране. Където съм я сложил, не ми се лази по покривите като се наложи. Не че това има някакво значение в контекста. Чудя се за някаква мързелива телескопична конструкция, така че да мога да си я сваля на височина на главата, когато се налага нещо да се прави и да може да се премества отдолу. В момента е закрепена на един комин на едно малко пилонче. Налага се понякога смяна на честоти/канали и наместване, но не ми харесва текущият вариант.
gogyto - специалист
thinkpad написа:
gogyto написа:
Access Point. В някои случаи се налага работа по кабелите или наместване на точката за достъп за компенсиране. Където съм я сложил, не ми се лази по покривите като се наложи. Не че това има някакво значение в контекста. Чудя се за някаква мързелива телескопична конструкция, така че да мога да си я сваля на височина на главата, когато се налага нещо да се прави и да може да се премества отдолу. В момента е закрепена на един комин на едно малко пилонче. Налага се понякога смяна на честоти/канали и наместване, но не ми харесва текущият вариант.
Посоки: надолу-нагоре, ляво-дясно или 4-те?
Можеш да ползваш нещо подобно за хоризонтално изместване
Изображение
Има ги в "Конрад" към 20лв, антена с мотор.

ЗА вертикално тръба в тръба със щифт. :cool:
Последна промяна от gogyto на нед яну 18, 2015 10:18 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Посоки: надолу-нагоре, ляво-дясно или 4-те?Можеш да ползваш нещо подобно за хоризонтално изместване Има ги в "Конрад" към 20лв, антена с мотор.
Ако тези 20 лв ще ми спестят хамалщината - ок. Хубаво е да може и нагоре-надолу, но критичното е да се мести в хоризонтала.
п.п То вертикално тръба с щифт = хоризонтално+вертикално. Но конструкцията с тръби е тежка, освен ако не търся някакви тънкостенни алуминиеви да речем.
gogyto - специалист
gogyto написа:

ЗА вертикално тръба в тръба със щифт. :cool:
П.С: Да с алуминиеви става, леки са
thinkpad - майстор
gogyto написа:
...
Проблемът е само, че моторчето изисква допълнително захранване, т.е трябва да прекарам около 15-20 метра кабел. Иначе няма проблем да я изтърбуша, да закача AP-то и да я ползвам?
gogyto - специалист
thinkpad написа:
gogyto написа:
...
Проблемът е само, че моторчето изисква допълнително захранване, т.е трябва да прекарам около 15-20 метра кабел. Иначе няма проблем да я изтърбуша, да закача AP-то и да я ползвам?
Ами без захранване няма как да стане, освен ако не го правиш ръчно.
thinkpad - майстор
gogyto написа:
Мерси за идеята. Не бях се сетил или по-скоро от едно време бях останал с убеждение, че моторчета имат само сателитите на баровците. Въобще не бях обновил информацията си. Щом е за 20лв евтинийка, при първа възможност се снабдявам с една. Само трябва да видя кой модел ще е най-подходящ да премахна самата антена и да ползвам само стойката с моторчето. Че точно в момента не съм да нося стълби.
gogyto - специалист
thinkpad написа:
gogyto написа:
Мерси за идеята. Не бях се сетил или по-скоро от едно време бях останал с убеждение, че моторчета имат само сателитите на баровците. Въобще не бях обновил информацията си. Щом е за 20лв евтинийка, при първа възможност се снабдявам с една.
Значи аз съм баровец, защото имам 3 мотора и няколко антени :lol:
И все пак като вземаш антената е хубаво да я погледнеш и да си прецениш на място, все пак са "маде ин Чайна" :-D

П.С: На вилата за ефирната ми е такава http://forum.napravisam.bg/forum/viewto ... 44#p513074 , туй то 18 кинта....

Тема "Стойка за антена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: