Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
Нашата печка (Горенье) е купувана 2006-а (2 газ, 2 ток) - никакви грижи, с изключение на това, че по горния ръб на страниците започна леко да ръждясва - предполагаме от натрупване на почистващ препарат. Нищо друго. На майката също е Горенье, 2003, но пълна керамика - изтриха И се символите покрай врътките и лампата на фурната изгоря - и няма махане. И на двете - никакъв функционален проблем, дори и с пантите - това за първи път го чувам.

Хладилникът ни е Бош 2005-а, турски, като тапет е - отваряш-затваряш и толкова. Тогава заводът беше нов, консултанта си го каза, заедно с информацията, че твърдяли, че е най-добрия в групата заради новите линии. На майката е някакво Горенье, 2007-2008-а - освен писъците по някое време, също няма проблеми. Малко нефункционални са му рафтчетата на вратата - една бутилка не можеш да сложиш - но това е друга тема. И двата хладилника са по 1.85, с долен фризер.
Иначе за марките - АЕГ, Електролукс и Зануси са собственост на една фирма - Електролукс. Бош и Сименс имат зверско припокриване на някои модели, предполагам бялата им техника е една и съща, но с различен бранд. Либхер е известен като Мерцедеса на хладилниците, но един клиент се беше изцепил "Да ти бииип Мерцедеса, за 3 месеца - 2 повреди" :)
Виж и ЛГ-тата също.
fikata - майстор
Трудно се дават съвети по принципа ЕЖК /една жена каза/. Послушаш някой, пък след време този някой получи сърбежи отзад за дадения от него положителен съвет.
Имам два еднакви комбинирани хладилника "Електролукс" ERB36003W8 Купувани през 2008 в един ден.Двата работят един до друг. Единият само изчака да му мине гаранцията и компресорът му сдаде багажа. Другият си работи /засега/
Съвестта ми не позволява да плювам по марката.Щото това ще важи 50% -само за единия. По тази причина не смея и да похваля марката, щото ще важи само за другия хладилник :-D
nikolovvd - майстор
Преди около месец взех една фурна и керамичен плот на Gorenje. Определящото в избора бе, че са 1:1 с фурните на AEG и според отзивите не се развалят. Само дето разликата в цената е двойна. Умишлено я взех без никаква електроника, дисплеи и прочие гъдели, защото парата и високата температура, ще помогнат за бързото "умиране" на електрониката. Обаче само Gorenje и AEG имаха телескопични носачи, позволяващи изваждането на цялата тава, без да се налага да я държиш от външния ръб, за да не се изсипе.
Хладилника ни е Либхер с един компресор. Наистина уплътнението му се е скъсало, но това се получава като резултат от изливане на нещо лепкаво и залепване на уплътнението към корпуса. Има две конструктивни недоглеждания.
Първо - сензора, по-скоро кабела на температурния сензор в хладилната част е затворен в изолационната пяна и смяната му е невъзможна. Просто се монтира нов сензор.
Второ - системата за отвеждане на конденза в хладилната част е направена много любителски. На пластмасовата тръбичка, която го отвежда от вътрешната част до гърба на хладилника е закачен маркуч. Свързването става в странична дупка на маркуча (също както копче влиза в илик), но от разпъването на маркуча по сечението, той се сплесква, създавайки предпоставка за запушване. В следствие на това конденза се излива от препълнената ваничка в хладилната част и се събира под двете чекмеджета за плодове и зеленчуци. Ако този който го поддържа е по-наблюдателен няма да има проблем. С промушването на многожилен кабел 1.5 или 2 квадрата се почиства елементарно.
Иначе е много икономичен и тих. Компресора може да се чуе само, ако сте до него и то през нощта, когато е тихо. Единственото което се чува е включването на релето. Неудобство би създал, ако помещението в което се намира не се отоплява. Тогава при температури под 5-6 градуса компресора не включва и фризера се размразява.
Хладилникът си има само диагностика и с звуков и светлинен сигнал от индикацията за температурния режим, може да се разбере какъв е проблема. Нещо което е много важно при съобщаването на проблем в сервиза.
chuklev - специалист
FINLUX-хладилник от 5 години без никакви проблеми както и аспиратор на същата фирма.
Приличен ценови клас.
georgi_ka - напреднал
Още един глас за Горение.Всички уреди са ми от тази марка(пералня,хладилник-фризер с 2 компресора,печка)имам ги от 11год. и да чукна на дърво не съм имал проблеми,само на пералнята съм сменил лагери.
-Тони- - специалист
Вземи си miele или smeg. Не съм чувал лоша дума за тях. Не знам как работят, но където съм монтирал такива и след 2-3години си изглеждат като нови.... В повечето случай предполагам не се ползват :?
Сега сериозно
Горение имат проблем със сервиза, а частите извън гаранция са безбожни... пример: пластмасова дръжка за фурна 68лв. , не работещ плот в гаранция- трябваше да го сваля, клиента да го занесе в сервиза, два месеца да го ремонтират и след това да ме извика да го монтирам пак.
Chefo77 - майстор
-Тони- написа:
Вземи си miele или smeg. Не съм чувал лоша дума за тях. Не знам как работят, но където съм монтирал такива и след 2-3години си изглеждат като нови.... В повечето случай предполагам не се ползват :?
Сега сериозно
Горение имат проблем със сервиза, а частите извън гаранция са безбожни... пример: пластмасова дръжка за фурна 68лв. , не работещ плот в гаранция- трябваше да го сваля, клиента да го занесе в сервиза, два месеца да го ремонтират и след това да ме извика да го монтирам пак.
А видя ли ценовия диапазон, към който се е насочил колегата? :) Все си мисля, че Миеле не попадат там. Иначе лошо за тях - няма как.
А за сервиза на Горенье - не зная, дали целия им сервиз е такъв, но България сервиз са пълни малоумници. Специално сервиза във Варна. Неведнъж съм се сблъсквал с тях ... За сметка на това пък в Чайка 68 има мошеници :wink: То да се чудиш техника ти какъв искаш да е - мошеник или малоумник.
pipilica - майстор
Ако не си фен на някоя марка взимай което ти харесва като дизайн иначе отвътре почти всички са еднакви, ако си късметлия ще ти служи дълго. Имам фурна Грение със сензорен панел 6 години работи и после почна сама да си говори, пиука си и си сменя програмите. Като я отворих майко мила каква мазнотия по платката, една баня със чист спирт и се оправи.Хладилник взимай без много екстри, изобщо колкото по-малко електроника има толко по-добре. Специално аз си ги избрах по външност изобщо не съм проучвал кое, какво,как и защо дето се вика любов от пръв поглед.

Тема "Хладилник/Фурна - помощ при избора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: