• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wankata7108 - специалист
Здравейте колеги съфорумци решил съм да си спретна Фасадно осветление на къщата днес и положиха минералната мазилка и ми е кеф и ми се върти идеята да си направя някакво осветление ЛЕД например което да ми осветява фасадата нощем имам идея да монтирам нещо отгоре надолу да свети например бяло зелено и червено но нямам идея с какво да го реализирам някой ако има запознат например нещо цветно с насочена светлина фасадата е висока 4,5 метра бяла на цвят давайте идеи и съвети.
v_tan - специалист
ако има кривини стената ще се виждат много с този вид осветление. Пробвай първо на тъмно с някой силен фенер да видиш дали е ок.
wankata7108 - специалист
да това с кривините ми е ясно но мисля че е право и ще стане супер ефекта с цветните светлини
hidrazin - майстор
Има цветни LED прожектори по 10W. Ето да видиш какво представляват. В този магазин са много скъпи. Потърси другаде.
http://www.bg-leds.com/index.php?main_p ... Path=24_78
Из нета има дота предложения специално за фасадно осветление.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Сега ти е кеф ама след време няма. :) За това ти предлагам да си сложиш на пешеходните зони и около прозорците на първия етаж ЛЕД прожектори с датчик.Голяма е благина-на времето като си правих изолацията заложих под нея кабели околовръст къщата и накичих прожектори с пури.Лека полека ги замених с ЛЕД,защото ми писна да ходя всеки месец да сменям пури. :)
nikolovvd - майстор
Сега не ми се излиза, но утре ще направя една снимка и ще я кача.
ditronix - специалист
Има достатъчно евтини и свестни светодиодни ленти. Не е задължително къщата да свети като коледна елха или като МОЛ пред фалит. Светодиодни ленти под стрехите, насочени надолу според мен ще бъдат напълно достатъчни за един добър и ненатрапчив ефект.
hidrazin - майстор
:? Лентите имат широк ъгъл на излъчване - 120 градуса и повече. Най-много да направят покрай стрехата една светла ивица.
Добър ефект се получава с "лунички" монтирани под стрехата и максимално близо до стената. Лично пробвано на една бяла ограда.
:partyman:
wankata7108 - специалист
може би лунички с тия тела дето им се насочват луните за да се регулира ъгълът на светлината мисля че светят на около 3-4 метра поне като гледам тия в стаите дето са колко силно светят
nikolovvd - майстор
Преди малко направих снимка с телефона и ще я прикача, само да се логна от него.
Наистина се виждат дефектите по фасадата, както споменаха колегите.

Прикачен файл

IMG_20141108_193403.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Фасадно осветление на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: