• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ulieliadi - специалист
Върти ми се една идея в главата от няколко дни за направа на една импровизирана алармена система. Идеята ми е да ползвам датчик за движение, който да дава сигнал на безжичен звънец. Цялата система е в мазе а другата част на звънеца е горе при мен. Дали може да стане и евентуално и по-добри идеи ако имате също.

П.С. Знам че е малко - мижи Кьорчо да те лъжем ама все пак да има нещо :-D
bulhomes2 - майстор
Става. За в мазе или други вътрешни помещения става. Някога прибих с тоя метод да правя една аларма на едно магзинче, тип гараж. Ама съм насочил датчика от тавана към пода (над входа), а пода го грее слънцето, вдига t° и се включва шибания датчик... Но ако може да се насочи към места, които не се огряват пряко от слънцето си става. След като "схванах" от къде иде проблема го насочих от едната към другата входни стени и си работеше без грешка.

За безжичния звънец и сега използвам трансформатор, с който елиминирам батерията, и реле (К0), с което давам контакт на изводите за бутона, при регистриране на движение от датчика.
miroton - майстор
Вместо датчик за движение използваи рид ампула и магнит на вратата на мазето.
DMN - майстор
Аз лично не бих предпочел датчика за движение в случая, защото ще се задейства, когато крадеца е проникнал в мазата и ти е причинил вече някакви щети по вратата, катинара, ключалката. Аз също имам самоделна аларма в мазата, но съм си направил един "датчик", който се задейства при разклащане или удар по вратата и се включва една сирена, която след определено време се изключва с реле за време. А за да не се задейства когато трябва да влизам съм приспособил една ключалка от пощенска кутия и съм я вградил в касата, с която като завъртя ключето прекъсвам веригата към "датчика". Нямам такава възможност за елементарно дистанционно съобщаване на сигнала при задействане, защото от мазата ме делят 10 етажа. Веднъж вече ме спаси със сигурност от разбиване и кражба, пък и съседите много внимават да не се блъснат във вратата когато минават или като цепят дърва и някое парче хвръкне и удари вратата :-D .
didoni_ - специалист
Има готови безжични звънци със сензор за движение,само да не ти е на далеч мазето от апартамента.
ulieliadi - специалист
Разстоянието е малко, става въпрос за къща(значи около 6 метра). Щети няма да има , защото мазето не се заключва така или иначе. Сирена също не искам да има - искам да е безшумна аларма, аз да разбирам само :-D
Предпочитам датчика за движение, защото има прозорец на мазето и по-вероятния вход е от там.

П.С. Готови звънци не съм виждал, ще потърся в нета.
didoni_ - специалист
ulieliadi написа:
Разстоянието е малко, става въпрос за къща(значи около 6 метра). Щети няма да има , защото мазето не се заключва така или иначе. Сирена също не искам да има - искам да е безшумна аларма, аз да разбирам само :-D
Предпочитам датчика за движение, защото има прозорец на мазето и по-вероятния вход е от там.

П.С. Готови звънци не съм виждал, ще потърся в нета.

https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D ... g:official
ulieliadi - специалист
Щом съществува готов продукт, то питането ми се обезсмисля. Благодаря на колегите и нека модераторите да изтрият темата.
  • 1
  • 2

Тема "Елементарна охранителна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: