• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tishotch - специалист
Имам въпрос относно избора който направих за трансформатор за лед осветление състоящо се от 4бр. лед лампи (COB диоди) общо 28W четирите. Значи лампите са лунички на 12V. Поръчах траф но по грешка съм избрал такъв на 24V. Въпросът ми е дали мога да го използвам или няма да свърши работа ?

Изображение
galin56 - специалист
По принцип се прави с DC-DC конвертор от 24-12в. Най-евтините из нета вървят по 15-20лв. обаче. Друг по-евтин начин не знам(понеже гледам си избрал някакъв китайски евтинджос, явно търсиш евтиното).
шоп - майстор
На мен ми стана интересно
нека колегите в час по електротехника да кажат ако се конвертира ДЦ-ДЦ от 24в. 2ампера на 12 волта дали ще имаме 2 ампера или 4 ампера ( без да отчитаме загубите при конвентирането)
П. Петков - специалист
При КПД на конвертирането 100% - да! 12V-4А!
hidrazin - майстор
Ееее.. тук пропускате нещо. Зависи и от конвертора. Примерно ако е направен например с LM2596 или 2576 няма да изкара толкова и при липса на загуби.
Просто конвертора .... няма необходими максимален изходен ток. :)

Пък tishotch да вземе да каже какви са му точно ламбите.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на пет ное 14, 2014 11:08 pm, променено общо 1 път.
galin56 - специалист
шоп написа:
На мен ми стана интересно
нека колегите в час по електротехника да кажат ако се конвертира ДЦ-ДЦ от 24в. 2ампера на 12 волта дали ще имаме 2 ампера или 4 ампера ( без да отчитаме загубите при конвентирането)
Смятай го във ватове и ще ти стане ясно. 2А на 24В са 48 вата. Толкова ще ти е максималната мощност и на по ниските волтове, но с по-голям ток.
tishotch - специалист
Ако съм разбрал правилно най-добре да си взема друг траф. Ако може кажете с какви параметри трябва да бъде за моя случай ?
mironcho - специалист
Монтажа на луните позволява ли да вържеш ги свържеш по две последователно? Ако да - няма нужда да сменяш трафа.
tishotch - специалист
Монтирани са в окачения таван (вата и гипсокартон) и ще е трудно.
ditronix - специалист
mironcho написа:
Монтажа на луните позволява ли да вържеш ги свържеш по две последователно? Ако да - няма нужда да сменяш трафа.
Не е препоръчително- луничките си имат инвертори, при които този начин на свързване не се препоръчва.
galin56 написа:
..........(понеже гледам си избрал някакъв китайски евтинджос, явно търсиш евтиното).
И какво да избере? От Америка ли да си го изпише? С такива "евтинджоси" работя вече години и проблемите са мноооооого малко, за разлика с това, което съм купувал тук.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за траф за лед лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: