• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Искам да управлявам оборотите на трифазен електродвигател с честотен инвертор.Харесах си един инвертор и гледам пише че може да променя честотата от 0 до 300 Хц.Това означава ли че мога да променям оборотите на двигател над максималните му обороти.Примерно при макс 1400 об. ще стигне ли до 3000об.
fox_vt - майстор
Да може, но внимавай със загряването на двигателя да не го претовариш.Но до 3000 оборота може и да не стигне, изобщо обикновен двигател над 100 херца трудна работа.
krasi92 - майстор
обикновен двигател без допълнително охлаждане ще го опечеш и на 60 херца
Хм ако е с високи обороти лошо с ниски пак лошо, прегрява защото перката се върти бавно.Май не е добро решение тоя честотен регулатор.Изглежда трябва да се вземе високооборотен 2840 и да "сваля" макс до 1400.
fox_vt - майстор
На каква машина мислиш да го ползваш?
fox_vt - майстор
Възможно е да няма проблеми при честоти над 50 херца с охлаждането но незнам до колко може да го издуеш,до 100 херца няма да е проблем но нагоре нека някой да каже.Проблема със прегряването е за честоти по ниски от 50 херца тъй като перката няма дебит.
moimoimoi - майстор
и с ниски честоти няма проблем стига мотора да има достатъчна мощност и въртящ момент

скоро пусках едни двигателчета 250 вата на 3 .5херца но са с редуктор 1:20 на изхода
клиента искаше 4-5 оборота на изхода на вала на редуктора,няма никакъв проблем с охлаждането
krasi92 - майстор
ако мотора не е подходящ за честотно регулиране много бързо ще се сдуха.
Благодаря на всички за отговорите, надявам се скоро да пиша какво съм направил.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за честотен регулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: