Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
Здравейте
имам един руски ел.двигател с редуктор РД 09, който работи на 127 волта. Имам и траф на 127 волта.

Токовете не са ми силата и понеже ел.мотора има 4 клеми ( номерирани 1-2-3-4) не знам към кои да го вържа за да не го изгоря. Двигателя е реверсивен. Ето и схема

Благодаря на ел.технизите ако ме насочат към кои клеми да вържа фазата и нулата.

Прикачен файл

RD-09_shema_pitaniya.jpg
RD-09_shema_pitaniya.jpg (66.37 KиБ) Видяна 1892 пъти
Junak - майстор
Твоята картинка е горе ляво. Трябва да си купиш кондензаторите. Няма нужда от траф.
шоп - майстор
Не искам да купувам кондензатори при положение че си имам супер траф 127 волта
Junak - майстор
Тогава долу ляво - но поне един конденсатор ти трябва
Има и други схеми за 220V
https://www.google.bg/search?q=%D1%80%D ... CAYQ_AUoAQ
kuger - майстор
Без кондензатори няма да минеш. Това са Руски двигатели, използвани в КИП-овските прибори. Виж точно какви са напреженията към него.
fikata - майстор
Ето ти схеми на включване на 127V и 220V
http://esxema.ru/?p=2726
Изображение
Изображение
шоп - майстор
Благодаря на всички за помоща.
Лошо е за мен, че без кондензатор няма да мина, защото нищо не разбирам от такива неща

Доколкото виждам ми трябва кондензатор 0.5 микрофарада вързан успоредно
шоп - майстор
Благодаря на всички включили се!
явно без кондензатори няма как да го подкарам нито на 127 нито на 220 волта, което автоматично означава, че ще е по изгодно за мен да го карам на 220 волта ( ще задвижва една автоматична почистваща система за отопление с котел на въглища)

Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
kolev_k - специалист
Тея двигателчета бяха 2 вида.127V работна и управляваща пак на 127V.Тоя тип може да работи през траф на 127 и с кондензатор на управляващата..Другия тип са 127V работна и 10V управляваща.Този тип иска допълнителна намотка от основния траф,или допълнителен траф за управляващата.Интересното е че работната може да си стои под напрежение и само когато се подаде на управляващата тръгва да върти.

Тема "Ел двигател на 127 волта РД 09" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: