Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Salvador - специалист
https://www.youtube.com/watch?v=zXGNj_FB8ZE
Нещо подобно като на клипа ако някой е монтирал, ще ми е от полза да сподели предимства/недостатъци в сравнение с конвенционалния метод за монтаж на контактите в стените.
jekasus - майстор
Точно зад шкафчето по средата на снимката .
Удобно за офис, не ти се мотат кабели из краката... Ако някой ден правиш разместване, просто откачаш захранване(лесно) и лепиш парче плочка.
Прикачен файл:
DSC_1229.jpg
DSC_1229.jpg (77.81 KиБ) Видяна 1738 пъти
Намерих малко по-рана снимка - не баш вградени контакти :-D
Прикачен файл:
DSC_1215.jpg
DSC_1215.jpg (85.25 KиБ) Видяна 1736 пъти
Salvador - специалист
На дървен под ще е. Така или иначе, отдолу има 25 см празно пространство, в което и сега си вървят разни кабели. Идеята е да се избегне циганията, която настъпва рано или късно на всяко работно място, на което започнат да се ползват множество дребни консуматори. Те са разни тамагочита по 20-30 вата, той целия кръг е на 16 или 20 ампера предпазител...ама като са 10 на едното бюро, 10 на другото...а има три контакта в цялата стая...циганията започва да си настъпва бавно и безмилостно-под формата на N броя разклонители, търкалящи се по пода.
Gadnyara - специалист
https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... &oq=&gs_l=
Има десетки модели подови кутии или колонки на нашия пазар. Ако се стъпва внимателно върху тях са добре. Огромна част от офис-сградите са окабелени с тях.
При 25см височина, аз лично бих направил декоративен отвор ф120 с подходящата капачка, а отдолу да си монтирам комуникационна кутия с колкото пожелая контакти и/или слаботокови, видео, аудио портове... Или просто един разклонител, закрепен на пода.
kozl - майстор
Главно идеята на подовите кутии е за системите "повдигнат под". Модулите са 60/60 см и могат да се пренареждат. Хем има достъп до кабелите и може да се пренареди и инсталацията и подовите кутии според мебелите.
Подовите кутии вградени в под, който не е повдигнат са застрашени от удавяне. В търговската мрежа подовите кутии са с IP44.
Търсих кутии с по-висока защита, но отговориха само с поръчка и цените бяха в пъти спрямо наличните.
Удобни са когато работното място трябва да позволява обхождане по цялата периферия. Кабелите до устройствата са неизбежни, разклонителите също. Но пък разклонителите и кабелите може да се закачат на мебелите в скритите пространства.
Gadnyara - специалист
Колегата описва "25см празно пространство". Няма значение дали двойният под е модулен (60*60см) или някаква конструкция, "запечатана" с ламинат (примерно).
А подовите кутии спокойно се монтират и в замазка. Не ми харесва, но при големи отворени площи или коридорите на моловете (където слагат временни търговски обекти) няма друго решение...

Преди 14-15 години (когато стартираха строежите по Бизнес Парк София) подовите кутии ни се струваха най-доброто решение за двоен под.
По-късно се установи, че потребителите са невнимателни и редовно минават с колелата на столовете по кутиите и ги чупят. И за да има достатъчна надеждност, системата трябва да се изгради с изцяло метални кутии = скъпи.

А преди 2-3 години централата на голяма банка в София се изгради с това, което и аз считам за най-правилно - всичко е на бетонния под отдолу, а през капачката в двойния под се извеждат нужните за потребителите комуникации във вид на разклонител на плота на бюрото и пач-корди за PC/телефон.
Salvador - специалист
Подът още е дюшеме.Към 80-годишно. Ще се раздига, но няма как да се елиминира разликата в нивата-коридоът е 22-25 см над нивото на стаята, която разлика е заради конструкцията на самата сграда-не е пълнено допълнително, та да може да се махне. В стаите не е ясно още какво ще има-или сух под, или повдигнат, или пак дюшеме, но при всички случаи ще трябва да се запази нивото.Така,че...25 см от пода до плочата си остават бонус.

Тема "Кутия/ контакти в пода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: