• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valerko - специалист
Много моля, понеже съм бос пък не ми се гърми, нищо, че е почти Коледа да ми обясните с думи прости как да обърна движението на мотора. Сега при това свързване от схемата върти обратно на часовника, искам да е по часовниковата стрелка. И друго...къде и как трябва да го вържа за ниските обороти и да върти по часовниковата стрелка.
Благодаря на отзовалите се.

Прикачен файл

shema el.motor Perla.jpg
alsted - майстор
Моля
Прикачен файл:
обръщане на посоката.JPG
обръщане на посоката.JPG (12.21 KиБ) Видяна 3659 пъти
MamaMy - майстор
малко на обратно отговарям, но по-правилно е като на втората, а за бавни първата схема.
Salvador - специалист
Моторът на Перла не е ли двоен...т.е. два мотора в един корпус? Имам някакви спомени, че нещо такова бяха сътворили нашенските гении...
ESPACE - майстор
Salvador написа:
Моторът на Перла не е ли двоен...т.е. два мотора в един корпус? Имам някакви спомени, че нещо такова бяха сътворили нашенските гении...
:lol:
fikata - майстор
Salvador написа:
Станал си жертва на наивно разчитане на бисери във форумното литературно творчество
Такова бяха сътворили нашенските форумни гении...като обяснение на двускоростен ас.двигател
Цитат от друг форум:
По принцип ел.двигателите на пералните се състоят от два двигателя в един корпус. Единият е за пране, а другият е за центрофугиране. Това всъщност са две различни намотки към един ротор. Освен това има един голям кондензатор, който управлява пуска и работата на центрофугирането. Огледай ел.мотора и виж кондензатора дали е здрав, често пъти е монтиран към ламарината на пералнята доста далеч от ел.двигателя.
Цитат от друг форум. Колега, пишеш тук ще си познае цитата:
Това е двускоростен мотор и са си два мотора в един корпус. Намотката за центрофуга е съвсем отделна.
valerko - специалист
Благодаря на всички отзовали се. Хубави празници!
П. Петков - специалист
При ниските обороти (режим "пране"), понятието посока на въртене е безсмислено, доколкото програматорът циклично сменя посоката на въртене. При центрофугиране, посоката е постоянна. Шестте извода на двускоростния двигател са изведени на куплунг и отиват в програматора, пресостата и двата температурни ключа. В този смисъл, смяна посоката на въртене е резонна само за центрофугиращите намотки. Най-лесно това се прави в женския куплунг, който е подвижен. Клемите са за "бърз монтаж" и трябва да се вадят с помощта на игла (губерка) или тънка чертилка, които да натискат контриращия зъб.
Прикачен файл:
Picture 256.jpg
Picture 256.jpg (62.62 KиБ) Видяна 3507 пъти
Прикачен файл:
Picture 257.jpg
Picture 257.jpg (73.12 KиБ) Видяна 3507 пъти
От втората схема, която е монтажна, се вижда (долния ляв ъгъл), че изводите на центрофугиращите намотки са на средната колона на куплунга.
Прикачен файл:
Picture 258.jpg
Picture 258.jpg (65.61 KиБ) Видяна 3507 пъти
Salvador - специалист
По-скоро нещо схема съм гледал...защото исках едно време да си правя телфер с такъв мотор-мотаеше се един в мазето, останал от пералнята на съседа, но черните го изнесоха на желязо една нощ...Иначе Перла не съм отварял никога, не съм виждал и работещо такова животно някъде-прекалено са стари.
alsted - майстор
Ти пък :wink:
Прикачен файл:
Действаща Перла04 вариант.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Пак за мотора от Перла, върти наобратно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: