• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mldm - специалист
Днес смених терморегулатора на бойлера но вече работи няколко часа но нагревателя не изключва.Бойлерът е от старите -"ЕЛПРОМ".Възможно ли е да са ми продали неработещ .А трябва ли терморегулатора да изключи като завъртя врътката /която е за градусите/ към по ниски градуси?
FM STEREO - специалист
Вероятно не си го монтирал както трябва,виж термосондата дали е добре закрепена,трябва да е поставена на същото място където е била старата.
mldm - специалист
Всичко е монтирано както си беше.
FM STEREO - специалист
А как си го свързал електрически?
FM STEREO - специалист
Ако се съмняваш че не е изправен може да го изпробваш,сваляш го,загряваш в съд вода до 60градуса,потапяш сондата в водата и с мултицет на ОМ мер мериш дали връзката ще изчезне,от 0,00ома трябва да ти покаже безкрайно голямо съпротивление,ако нямаш ОМмер може да го провериш с батерийка и крушка за фенерче,крушката трябва да изгасне при потапяне на сондата на термостата в топлата вода.
mldm - специалист
Пробвах старият терморегулатор и се оказа че работи.Но какво се е случило че ми завря водата преди няколко дена .Утре ще изпробвам новият.
sbirov - специалист
Пробит нагревател :?
moimoimoi - майстор
ако нагревателя е пробил и в същото време фазата е директно на нагревателя а нулата е прекарана през терморегулатора е възможно да се получи така че нагревателя да не се изключва

трябва фазата да е прекарана през терморегулатора
трябва да се измери какъв ток протича през фазата и нулата и заземяването/зануляването на бойлера,през фазата и нулата трябва да има еднакъв ток а през зануляването никакъв.

пп: какъв е този бойлер ,да не е "ЕЛДОМ"?
mldm написа:
Бойлерът е от старите -"ЕЛПРОМ"
bobko - специалист
Провери дали "цъка" при завъртване на врътката трябва да се чува.Ако е изправен терморегулатора и е свързан да прекъсва нулата значи тегли нула от зануляването и не сработва изключването.
  • 1
  • 2

Тема "Терморегулатор за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: