• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
Предварително се извинявам ако не съм избрал правилното място във форума.

Приятели наближават едни Празнизи на които се пекат животинки(агнета,козлета ,ярета...) и ми се постави на дневен ред въпроса:
Каква инженерна ел .механична техника да ползвам за да пека "дистанционно"чевермето ,и да си пия ракията през това врме?
Дайте идея,моля ви! Благодаря предварително на всеки,който ми помогне.

П.с. Става въпрос за въртенето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Деца нямате ли? Идеалното многофункционално дистанционно!
Ще потърся в нета нещо.
MASTER - специалист
Схемата е проста

Ел мотор - редуктор - зъбно колело - верига - зъбно колело - шиш, на който последователно са наредени лагер - агне - лагер.
Duke_BG - специалист
верига от велосипед, зъбчятките също, двигател с редуктор от азвтомобилна чистачка (след съответната преработка на ел свързването му )

вариант 2 : ел дрелка с регулиране на оборотите за около 20-ина лева директно патронника за шиша :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Класическият вариант е на поляна до реката и перка върти шиша :cool: ! Другият вариант е моторче от грил на ел. фурна - точно за това е направено!
Харалампи - специалист
LazarGanev написа:
Класическият вариант е на поляна до реката и перка върти шиша :cool: ! Другият вариант е моторче от грил на ел. фурна - точно за това е направено!
Не съм убеден. Двигателчето на фурната е направено за пиле, в краен случай кокошка. По скоро съм за варианта на Duke_BG. Ако задният венец е със скорости ще можеш да си регулираш и оборотите :lol:
Palawnik - специалист
Съмнявам се да намериш готово решение на въпроса. Това което колегите пишат е добро като решение, но ми се струват малко слабички двигателите.
Идеята ми е малко скъпичка, но за това е ефективна. Двигател от пералня и капла от велосипед. Ако използваш и програматор нещата съвсем ще си дойдат на мястото.
Когато избираш двигател внимавай за какъв режим на работа е предвиден. Двигателите за чистачките и дрелките са изчислени да работят минута после да почиват 10. Т.е. ако ги натиснеш да въртят чевермето 3 часа с голяма вероятност поне през половината време ще се наложи да го въртиш на ръка.
alantion - специалист
Благодаря на всички! явно има много варианти и сега аз трябва да се ориентирам кой е наи-приемливият,т.е най-лесно и безпроблемно осъществим. Ако успея в начинанието ще споделя. Отново благодаря!
penata - специалист
alantion написа:
Благодаря на всички! явно има много варианти и сега аз трябва да се ориентирам кой е наи-приемливият,т.е най-лесно и безпроблемно осъществим. Ако успея в начинанието ще споделя. Отново благодаря!
Виждал съм (един приятел го беше снимал на Кръстова гора) прави се колело като за задвижване с вода , но поради липсата на течаща вода се потапя в подходящо замаскирано корито(облечено с камъчета дървени кори и т.н.)и една помпа от перла 05 засмуква от коритото и движи шиша с агнето .Като го видях онемях -изпитах едно такова вътрешно задоволство , много ми допадна, а и течащата вода създава едно такова интересно впечатление чувство
vvladi21 - специалист
Ето и за това което каза penata имаго на вила РАЙ гр. Плачковци същия принцип с помпата от перла и течашта вода[/img]

Прикачен файл

DSC08971.jpg
DSC08971.jpg (210.45 KиБ) Видяна 36157 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МЕХАНИЗЪМ ЗА "ЧЕВЕРМЕ''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: