Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
johnity - напреднал
Въпросът ми е как мога да намеря тока(I), при зададено напрежение от 230 V rи мощност 100 VA ? Зная че по закона на ом се изчислява но моля да ми покажете алгоритъма. Благодаря Ви предварително.
fikata - майстор
Въпросът ми е как мога да намеря тока
"Алгоритъмът" на кой закон Ом те интересува.
Кой закон на Ом знаеш?
Може би на тебе ти трябва този "алгоритъм"
Изображение
Последна промяна от fikata на вт яну 27, 2015 12:41 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
johnity написа:
Въпросът ми е как мога да намеря тока(I), при зададено напрежение от 230 V rи мощност 100 VA ? Зная че по закона на ом се изчислява но моля да ми покажете алгоритъма. Благодаря Ви предварително.
Говорим си във ВолтАмпери, значи търсиш пълна мощност. S = U.I или 100VA=230V.I или 100VA/230V = I или I~0.434A
Ключовото при изчисляване на пълната мощност е да можеш да измериш правилно пълният ток. Това може да бъде сложно, защото обикновените мултимери могат да мерят синусоида и чисто активен товар. При нещо различно дават отклонения, за това се ползват TRUERMS уреди.
johnity - напреднал
Благодаря за отговора!
johnity - напреднал
Когато съм получил ток I~0.434A при изчисление колко аперова защита се слага? Колко процента е задръжката над това което съм получил?
Andri01 - майстор
Ако няма други,по специални изисквания - 25% над работния ток. Т.Е. около 0,55-0,6А ти трябва.
valentino76bs - майстор
johnity написа:
Когато съм получил ток I~0.434A при изчисление колко аперова защита се слага? Колко процента е задръжката над това което съм получил?
Защита за...?
johnity - напреднал
В какъв смисъл за какво?
Andri01 - майстор
Това ,което написах се отнася за термозащитите за ел. двигатели. Други машинарии/ електроники/ може да имат изискване за бързодействие или по-малък ток.
valentino76bs - майстор
Andri01 написа:
Ако няма други,по специални изисквания - 25% над работния ток. Т.Е. около 0,55-0,6А ти трябва.
Iнр по голям или равен на Iнд , до 20 процента при по тежки пускови режими!
Iнр=/1.05-1.2/Iнд,като Iнд по табела или най добре измерен в работен режим!

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: