Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valevbg - помощник
Здравейте, имам военен генератор 4кв./5ква трифазен. Та въпроса ми е какъв електрожен да си купя за да мога да си заварям без проблем. Пробвах с правен електрожен, но дъгата е слаба и лепне. Благодаря
moimoimoi - майстор
ами май никакъв :lol:
4 киловата трифазно се разделя на трите фази и се получава по 1.33 киловата на фаза,е няма такъв електрожен
намери си монофазен агрегат 5-6 киловата и ще заваря
PCL82 - майстор
Взимаш един трифазен мостов изправител по схема на Ларионов и от този трифазен ток получаваш изправено пулсиращо напрежение. С него можеш да ползваш инверторен електрожен. Хем лек хем по-лесно се работи.

Проблем ще е, че изправеното напрежение ще е по-високо от ефективното променливо и електроженът ще трябва да е разчетен за него, което е под въпрос. Ако намалиш възбудителното напрежение на ротора на генератора ще можеш да компенсираш този проблем до някъде но пък ще падне мощността.
moimoimoi - майстор
а аз да питам този руски агрегат какво напрежение изкарва ?
3x220 волта и междуфазно 380
или
3x127 волта и междуфазно 220
valevbg - помощник
Агрегата не е руски само двигателя е руски а генератора е български. утре ще вида напрежението. А този токов изправител продава ли се някъде?
valevbg - помощник
Генератора си работи перфектно с електрожен кракра с електроди 2.5. Исках да пробвам и с 3.2, но нямах.

Тема "Военен генератор за ток 4кв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: