• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dimitar.z - специалист
Здравейте, имам един въпрос за монтаж на китайските аларми, ако някой вече се е обзавел с такава. Принципа при всички е че захранването е с отделно трансформаторче към контакта, а не вграден трансформатор. По този начин не се ли обезсмисля самата аларма, тъй като е елементарно да дръпнеш щепсела ( въпреки че си има и батерии, на които трябва да продължи да работи). Принципно нормално е клавиатурата да се монтира някъде в коридора след входната врата. Та, ако някой си е монтирал такава, ако може да сложи снимки къде е разположил клавиатурата, захранването и сирената, която също е отделна.
Последна промяна от dimitar.z на пон фев 02, 2015 3:37 pm, променено общо 1 път.
crez - майстор
От кой вид,снимка или линк, така както казва един колега от форума"свърши ми боба за гадаене"
crez - майстор
Централата я монтираш някъде на по скрито място, нпр. на тавана, клавиатурата до вратата, МУК-вете на вратите, а датчиците за движение в помещенията, сирената високо под покрива. Батериите бързо падат(9 v за движение 12v за МУК-овете), затова когато си в къщи изключвай датчиците. Другото е показано в приложението към алармата. Тази аларма е компромис, най добре са стандартните с кабели и централно захранване от централата.
dimitar.z - специалист
Клавиатурата и централата са една част, то това им е тъпото на тези аларми. Иначе живея в апартамент, не е къща и нямам таван. Иначе точно до входната врата има контакт и оттам мога да захраня, за да е под ръка клавиатурата, ама малко несериозно ми се вижда.

crez написа:
Централата я монтираш някъде на по скрито място, нпр. на тавана, клавиатурата до вратата, МУК-вете на вратите, а датчиците за движение в помещенията, сирената високо под покрива. Батериите бързо падат(9 v за движение 12v за МУК-овете), затова когато си в къщи изключвай датчиците. Другото е показано в приложението към алармата. Тази аларма е компромис, най добре са стандартните с кабели и централно захранване от централата.
crez - майстор
Тъй като тя се вкл. и изкл. дистанционно скрий някъде централа/клавиатура напр.в някой гардероб или в кухненско шкафче. Сирената и аз незнам къде да я сложиш дале в апартамента или на балкона :? ако имаш такъв.
dimitar.z - специалист
И балкон нямам, усвоен е:)

crez написа:
Тъй като тя се вкл. и изкл. дистанционно скрий някъде централа/клавиатура напр.в някой гардероб или в кухненско шкафче. Сирената и аз незнам къде да я сложиш дале в апартамента или на балкона :? ако имаш такъв.
crez - майстор
Кого искаш да алармира, ако е съседите монтирай я в етажното ел.табло,не знам обаче електодружеството да не ти направи забележка.
FM STEREO - специалист
Няма да му разреши ел.разпределителното дружество.
elenmet - специалист
И аз съм се замислил за нещо такова за къща, макар че имам СОТ. Както беше казано по-горе, централата може да е скрита някъде – нали има дистанционно, което уж покрива до 10м в затворени помещения. Виждам два ефекта: като съм там не включвам СОТ-а, но мога да включа такава аларма; като пускам майстори изключвам СОТ-а, та с такава аларма ще разбирам дали са дошли да работят :wink: .

В къщи преди време си поиграх с една IP камера (WiFi, IR, motion, voice, е-mail, FTP photo) – в коридора на около 6м с/у входната врата плюс една сензорна лампа. Докато стигне някой до нея, вече е пратила мейл и е качила няколко снимки в нета. В крайна сметка я повреди щерката (тогава ученичка), щото понякога я дебнех кога излиза и се включвах да я питам къде отива :) .
  • 1
  • 2

Тема "Китайска аларма - монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: