Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Пичове помагайте че побелях вече :x Супер елементарна схема -аналогов волтметър с LM3914 и 10 светодиода.
Прикачен файл:
98424064.jpg
98424064.jpg (29.87 KиБ) Видяна 1531 пъти
Да ама не не мога да постигна отсечено светене на светодиодите няколко светят силно както трябва ,останалите които не трябва да светят мъждукат леко а последния свети и той силно.Само да докосна някой кабел и светват всички силно.Направих я сега по тази схема
Прикачен файл:
85c485cb92795c32.jpg
85c485cb92795c32.jpg (36.11 KиБ) Видяна 1531 пъти
Уж еднакви но не съвсем пак същата работа.НА втората не съм слагал стабилизатора.

Докато писах това се сетих нещо дали не е от импулсното с което я захранвам.Закачих я към батерията на винтоверта и заспа #-o
И все пак има ли надежда да се подкара с импулсен адаптер :?:
hidrazin - майстор
Предполагам с мноооого добра филтрация и като нацвъкаш блокиращи кондензатори де що имаш място и мерак.
:partyman:
fox_vt - майстор
Оф къде съм я пуснал тая тема,трябваше във другата карай.Ами то имаше един 10 микрофарада неелектролитен дали пък не му е голям.Пробвах и със един електролитен 100 микро уж да изглади квото има ама явно проблема ще е във високите честоти.А и адаптера има феритен филтър.Май ще е обречена кауза със адаптер.
hidrazin - майстор
По-скоро между 2-3 и 8-9 слагай по един 10nF директно на краката. Ако имаш SMD ще стане пирфектно.
Преди 7805 колкото се може по-голям електролит. След него, малък - примерно 10 микро.
:partyman:
hrpankov - специалист
fox_vt написа:
....Само да докосна някой кабел и светват всички силно....
....май не е проблема в импулсното... :axe: :axe: .... май ще трябва да четем даташита пак... :buch: :buch: :buch: :klugscheisser:
fox_vt - майстор
Оказа се точно захранването,закачих я на батерията на винтоверта и е перфектна.И разбира се и сложих трафче с грец и изглаждащ кондензатор,и заработи някак си.Наложи се обаче да се премине от 0-1 волт към 0-5 волта диапазон и съответно схемата е малко по различна,след промяната и със трафа не иска да работи както трябва.Със добавяне на стабилизатор се оправи наполовина,и в тоя един момент ми идеше да метна всичко през терасата,но все пак я закачих пак към батерията и пак е идеално.И теглих една майна на всичко взех два държача за АА батерии по 4 и сега със 8 алкални батерии спи града.Да си я ползва така :lol: .
hrpankov - специалист
....трафче с грец и изглаждащ кондензатор i LM7812...
fox_vt - майстор
hrpankov написа:
....трафче с грец и изглаждащ кондензатор i LM7812...
И пак не стана съвсем :lol: .Така или иначе проблема е решен със захранване с алкални батерии 8 броя,като интересното беше,че няма промяна в показанията даже и при изтощени батерии на минимум

Тема "Волтметър с LM3914 проблем..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: