• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
griffin - майстор
Предстои ми поставяне на ламперия върху циментови блокчета като по план ламперията и носещата конструкция ще отстои на около 2см от нивото на стената както е в момента. В стената има оставени 2-3 контакта по груба преценка след като положа ламперията кутиите на контактите ще останат много навътре в самата стена и няма да мога да закрепя контактите на новите им места в ламперията. Гледам че американците за такива случаи продават специални удължения за пластмасовите си кутии за контакти. Въпроса ми е тук има ли подобни удължители или някакъв по лесен способ да застопоря контактите или ще трябва да разкъртвам цялата кутия да запълвам с гипс и да я местя така че да стои по издадена от стената за да може контакта да се закрепя в стените и с зъбчетата си.

Благодаря предварително на отзовалите се :).
Whitesnake - специалист
Конзолните кутии имат ли ушички с отвори за винтове? Ако имат, просто си завий контактите с винтове. А иначе 2см не са много и би трябвало скобите на контактите да може да захванат в конзолата кутия.
moimoimoi - майстор
за дървена ламперия ли става дума?
вариант1- махаш старата кутия и след като сложиш ламперията слагаш кутия за гипскартон
вариант2-закрепваш контакта с видички към ламперията,в 4-те ъгъла има оставени отвори за тази цел
FM STEREO - специалист
При 2см.няма проблем да закрепиш контактите,така даже се отваря повече място за кабелите зад контакта,слагай смело.
hidrazin - майстор
С дупчиците в ъглите малко става кофти ако не ги нивелираш добре.
По-добре използвай отворите дето имат канал. Стягаш с видийки но не много силно.
Гледаш, нивелираш и дозатягаш. Държи много по-добре отколкото със зъбчетата.
Прикачен файл:
Контакт.jpg
Контакт.jpg (8.42 KиБ) Видяна 2761 пъти
:partyman:
mironcho - специалист
Препоръчвам варианта с кутия за гипс-картон (посочен по-напред), защото няма да има пряка връзка между дървесината и пространството с клемите. Мисля, че контакт не бива да се монтира върху горим материал.
griffin - майстор
Ламперията е нещо от сорта на МДФ поне вътре консистенцията е такова. В момента контакта едвам захапва на зъбчетата за това се чудех за преместване. Иначе контактите поне тия които са в момента нямат опция за монтаж по друг начин освен зъбчета мисля че са доста стар модел. Мерси за подсказките на всички :-D .
FM STEREO - специалист
Сменяш контакта с нов и нямаш проблем :wink:
Whitesnake - специалист
Що бе, дрелка няма ли, да пробие рамката на контакта? Между другото, много менте тоя контакт. Дори българските по 1.70 и турските имат дупки за винтове.
griffin - майстор
Не съм в България колега :) тука стандарта е малко по различен не може да се пробива, контакта няма разглобяема част винтовете в контакта затягат директно зъбките отзад :). Ще се сменя контакта с сигурност.
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на кутия за контакт - има ли лесен начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: